Birkesbrød

Nu er julen jo ikke kun konfekt og julemad. Det her brød er rigtig dejligt til morgenhyggen. Der skal jo som regel råhygges lidt ekstra når famlien har fri. Her i huset giver vi os god tid til morgenmaden og hygge gevaldigt med lys og snakken om drillenissens seneste påfund. Du kan selvfølgelig også bruge brødet til frokost:-) Det smager rigtig godt med skinke og ost på. Men prøv også at få røræg til – guf:-)

Birkesbrød

6 æg
2 spsk. FiberHusk/Skallin
1 tsk. salt
1 spsk. Sukrin+
2 spsk. rapsolie
1 dl. Mandelmel fra Funktionel mad
1 dl.kamutmel
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. hørfrø
1/2 dl. græskarkerner
2 tsk. bagepulver

Pynt: Birkes

Pisk æggene og fiberhusk cremet og luftige. Tilsæt salt, olie, sukrin og bagepulver. Tilsidst tilsættes mandelmel, kamutmel, sesam, hørfrø og græskarkernerne. Lad dejen trække i 10 minutter. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen i. Drys dejen med birkes. Bag brødet i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter.

 

Tip: Du kan også tilsætte birkes i selve dejen. Det smager skønt.

Engergiberegning pr. skive: 41 g, 89 kcal, 29% protein, 50 fedt (19 g mufa), 20% kulhydrat (5 g.)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *