Blåbær styrker hukommelsen

Artikkel Af MORTEN ZAHLE.

De naturligt forekommende farvestoffer i blåbær har en gavnlig effekt på dine hjerneceller, viser en amerikansk undersøgelse.

Et glas blåbærsaft om dagen er godt for din hukommelse. Ny forskning viser, at blåbær skærper din hjerne, selv efter at hukommelsen er begyndt at svigte.

Det skriver Daily Mail, som fortæller om en amerikansk undersøgelse på University of Cincinnati, hvor en flok pensionister i 12 uger skulle drikke et glas blåbærsaft om dagen. Resultatet var ikke til at tage fejl af.

Forsøgspersonerne klarede en hukommelsestest 40 pct. bedre end tre måneder tidligere, da de ikke havde fået en daglig dosis blåbærsaft. Og de klarede sig også markant bedre end en kontrolgruppe af pensionister, som havde drukket druesaft.

Fyldt med antioxidanter

Forskerne fra University of Cincinnati mener, at forbedringerne i hukommelsen hænger sammen med de anthocyaniner, som giver blåbærrene den mørke farve. De mener, at anthocyaninerne har en gavnlig effekt på en række lidelser – bl.a. kræft, Alzheimers sygdom og diabetes.

Anthocyaniner er naturligt forekommende farvestoffer, der virker som antioxidanter. Anthocyaniner findes i høj koncentration i nogle typer bær, især blåbær, solbær, brombær og blå vindruer.

Antioxidanterne i blåbær er vigtige for nervevævets sundhed. Drikker man et glas blåbærjuice om dagen kan man konstatere en effekt på indlæring og hukommelse, balanceevne og evnen til at koordinere bevægelser.

Læs hele artiklen her: http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article1960351.ece

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *