
Blåbærtærte
-8 personer
3 Æg
4 spsk. Sukrin+
3 dl. Mandelmel
75 g. Kamutmel
1 tsk. Vanilje
2 tks. Bagepulver
et par dråber mandleessens.
Blåbærcreme
2 x Milda til piskning
1 spsk. Sukrin+ ( måske lidt mere)
200 g. Blåbær
1 spsk. Vanilje
Pisk æg og sukrin til en tyk hvid masse. Tilsæt vanilje, mandelessens og bagepulver. Rør det godt sammen og tilsæt kamutmel og mandelmel. Dejen er noget klistret. Smør en springform og fordel dejen i formen. Brug evt. en våd ske til at fordele med. Bag tærtebunden i en 180 grader varm ovn i ca. 10-15 minutter. Den skal kun netop være gennembagt. Ønsker du en sprød bund, kan du selvfølgelig bage bunden længere:-) Afkøl tærten.
Pisk Milda til skum. I en anden skål puttes ca. halvdelen af bærerne, vanilje og sukrin. Blend med en stavblender og vend forsigtigt skummet i. Smag til om der er nok sødestof i. Læg cremen i tærten og pynt med resten af bærerne.
Og nej, der er ingen engerigberegning på denne;-)[/password-protect]
.