LCHF blomkål- og squashgratin*

 

Den her laver jeg ofte. Det er nemt og smager godt. Jeg skifter ofte krydderiet lidt ud, men synes det er bedst med timian:-) Jeg spiser ca. 1/6 af potionen (giver mig 5 g. kulhydrat) og så får jeg 250-300 g. kød til. Det er en perfekt aftensmad for mig:-)

De små faste blomkål man kan få i øjeblikket (for hold da op hvor er de små), er rigtig gode til  netop denne ret, hvor man skærer blomkålen i tynde skiver.

Hvis du ikke spiser efter LCHF, kan osteprodukterne minimeres og erstattes af light:-)

[password-protect]

Blomkål og squash gratin*

500 g. blomkål
200 g. squash
1 dl. parmesanost
150 g. feta
150 g. revet mozzarella
timian
Salt og peber

Skær blomkål og squash i tynde skiver. Tag et ovnfast fad frem.  Læg grøntsagerne i lag (blomkål nederest, så det også koger i saften), med parmesan ost, timian, salt og peber. Drys mozzarella på toppen. Bag 180 grader i 50-60 minutter.

Energifordeling pr. 100 g: 117 kcal, 31% protein, 58% fedt (15% mufa), 10% kulhydrat (32 g.)

[/password-protect]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *