
LCHF blomkål- og squashgratin*
Den her laver jeg ofte. Det er nemt og smager godt. Jeg skifter ofte krydderiet lidt ud, men synes det er bedst med timian:-) Jeg spiser ca. 1/6 af potionen (giver mig 5 g. kulhydrat) og så får jeg 250-300 g. kød til. Det er en perfekt aftensmad for mig:-)
De små faste blomkål man kan få i øjeblikket (for hold da op hvor er de små), er rigtig gode til netop denne ret, hvor man skærer blomkålen i tynde skiver.
Hvis du ikke spiser efter LCHF, kan osteprodukterne minimeres og erstattes af light:-)
[password-protect]
Blomkål og squash gratin*
500 g. blomkål
200 g. squash
1 dl. parmesanost
150 g. feta
150 g. revet mozzarella
timian
Salt og peber
Skær blomkål og squash i tynde skiver. Tag et ovnfast fad frem. Læg grøntsagerne i lag (blomkål nederest, så det også koger i saften), med parmesan ost, timian, salt og peber. Drys mozzarella på toppen. Bag 180 grader i 50-60 minutter.
Energifordeling pr. 100 g: 117 kcal, 31% protein, 58% fedt (15% mufa), 10% kulhydrat (32 g.)
[/password-protect]