Broccolicreme
Engang imellem bliver jeg så træt af at tygge grøntsager og især en ting som broccoli;-) Derfor er jeg gået igang med at forsøge at blende forskellige ting, for det giver en anden måde at få grøntsagerne på. Denne Broccolicreme blev rigtig god og var meget velsmagende, så den får vi ofte nu. Den er super simpel at lave. Smager super til kylling;-)
Broccolicreme
2 bundt Broccoli
1-2 fed hvidløg
evt. lidt Olivenolie
Salt
Skør de helt fine grønne toppe af og gem dem. Finhak så meget af stænglen som man vil spise. Den helt tykke stængel er ofte bitter. Put stænglerne i en gryde med lidt vand. Damp dem til de er næsten møre. De sidste minutter tilsættes toppene (på den måde bliver cremen grøn og ikke brunlig). Når det hele er mørt, hældes vandet fra (men gem det) og broccolien ligge lidt og køle af. Blend enten i en blender eller med stavblenderen, broccolien og hvidløg. Hvis det bliver meget tykt, kan du tilsætte lidt af kogevandet. Smag til med salt og evt. lidt olie. Smager bedst helt koldt.
Tip: Du kan også tilsætte et løg, skåret i små tern, hvis du kan lide det. Ellers smager det også godt med Chili og andre grøntsager som ærter, porre, blomkål osv.
Hvor mange personer rækker opskriften til?
Tak for en skøn blog 😉
Jeg har ikke lavet energimåling kun på denne. Men vil gætte på ca. 4 personer:-)
Super, tak