Broccolimos
Dette er ikke en ny opskrift. Jeg har haft diverse grøntsagsmos på bloggen lige fra starten, men engang i mellem glemmer jeg det mest enkelte 🙂 F.eks er der faktisk ikke en ospkrift på helt almindelig broccolimos. Vi får det ofte herhjemme. Jeg er vil med den moset konsistens og synes det er ofte er nemmere at spise flere grøntsager på den måde. Når grøntsager er hele, skal man jo tykke en del og det er dejligt med et alternativ engang i mellem 🙂
Broccolimos kan som alt andet grøntsags mos, tilberedes på rigtig mange måder. Man kan også gøre den så fedtrig eller fedtfattig som man ønsker. Man kan undlade smør og fløde – tilsætte lidt light flødeost og så har man f.eks en fedtfattig udgave. Persille er en god til i denne Broccolimos, da det tager lidt af broccolismagen. Det giver også mosen et friskt pust. Min ynglings mos er og bliver dog den dejlige rosenkålsmos. Den minder mest om kartoffelmos i konsistensen og har den mest milde smag.
Mosen her passer i øvrigt perfekt til de skønne frikadeller som I fik opskriften på den anden dag. 😉
Broccolimos med persille
1 broccoli
50 g. smør
evt. lidt fløde
2 spsk. hakket persille (kan undlades)
salt og peber
Skyl broccolien og skær de små toppe af (det der blomstre). Skær stilken ud i mindre stykker. Kom dem i lidt vand og damp dem til de er næsten møre (afhænger af størrelse). Kom resten af broccolien i. Når det hele er mørt efter et par minutter, hældes vandet fra. Lad broccolien dampe tør. Tilsæt smør, lidt salt og peber. Blend med en stavblender. Brug evt. lidt fløde hvis du synes mosen er for tyk. Kom persille i og smag til. Serveres varm.
PCOliv.dk