Broccolitærter med kylling – fra bogen “Low Carb Frokost”
I dag får I en af opskrifterne fra min nyeste kogebog – Low carb frokost🙂 Tak til alle jer der i går købte bogen og ikke mindst kæmpe tak for de fine tilbagemeldelser I allerede har givet. Det betyder rigtig meget for mig:-)
Det er en opskrift på små lækre broccolitærter, som I får i dag. De smager rigtig lækkert og er gode både til madpakken og til frokostbordet. Her i huset skal de helt sikkert på bordet til påskefrokosten:-) Jeg har på billedet lavede tærterne lidt rustikke, men de kan også laves helt pæne med lige kanter:-)
Opskriften her er et godt eksempel på de opskrifter der er i bogen. Dette er en af de lidt mere krævende af slagsen. Der er også mange af opskrifterne der er lynhurtige og nemme at gå til:-)
Broccolitærter med kylling
6 stk.
Bund
50 g sesammel fra Funktionel mad
100 g mandelmel fra Funktionel mad
2 dl fromage frais 0,2%
1 æg
lidt salt
Fyld
6 æg
2 dl fromage frais 0,2%
400 g broccoli
200 g kogt kyllingebryst
1 lille løg
2 tsk. timian
salt og peber
Bland alle ingredienserne til bunden og lad dejen hvile i 10 minutter. Del dejen i 6 klumper og fordel hver klump dej i 6 muffins forme. Bag dem i en 160 grader varm ovn i 10 minutter.
Pisk æg, fromage frais, finthakket løg, timian, salt og peber sammen. Del broccoli og kylling i små stykker. Læg dem i tærteskålene og hæld æggemassen over. Bag tærterne i ca. 20 minutter ved 160 grader.
Energifordeling
346 g, 303 kcal. 47% protein, 34% fedt, 19% kulhydrat
LCHF tip
Erstat fromage frais med cremefraiche 38% i både bunden og fyldet. Du kan også hælde olie over salaten.
De 303 kcal hvor mange små tærter dækker de over?
Det er pr. stk. 🙂