
Bum – i nye klæder
At gøre kål spændende kan nogle gange være en udfordring, især hvis der skal fars til. Men i sidste uge kom jeg til at huske en ret min mormor serverede for os. Den hed BUM. Vi var vilde med det, bare på grund af navnet 😉 Da jeg fik retten som barn var den tilberedt med massere af sukker og smagte lidt a la brunkål. Men det går jo ligesom ikke i spænd med PCO 😉 Så jeg prøvede at tilberede den med æbler (ide fra æblekålen). Det blev super godt. Det tog brunkålssmagen væk og gjorde det hele lidt mere frisk. Fantastisk ret.
Retten er ekstrem billig. Den har kostet ca. 15 kr. i kød (godt tilbud) og 4 kr. i kål. Æblerne er egen høst. De andre ingredienser er så billige at de ikke er værd at tælle med 🙂 Men der er selvfølgelig et par æg og et par gulerødder.Så mad for under en 25´til 4 personer. Det er da meget godt gået 😉
Må hellere nævne at hvis du spiser efter KISS kosten, så skal du ikke tilsætte gulerødderne!
Beklager at billedet ikke blev så godt (faktisk rigtig dårligt), men da retten far super lækker, synes jeg altså at I skal have den alligevel 😉 Så må jeg se om jeg kan få taget et lidt bedre billede næste gang 😉
Bum 700 g. hakket svinekød Tilbehør Hæl kødet i en skål. Tilsæt fint snittet løg, revet gulerødder, æg, salt og peber. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Mangler du væde, så tilsæt lidt vand. Form farsen som en kugle. Snit hvidkålen groft og æblerne skæres i tynde både. Hæld lidt olie i en stor gryde og svits æbler og kål let. Lav en fordybning og hæld farskuglen ned i fordybningen. Læg låg på og lad det simre for svag varme i ca. 1½ time. Anrettes i fad eller tages direkte fra gryden. Tip. Du kan tilsætte bacon når du svitser kålen. Det giver en god smag (men er ikke med i energiberegningen) Energifordeling
-4 personer
1 løg
2 gulerødder
2 æg
salt og peber
evt. lidt vand
1200 g. hvidkål
2 æbler
200 g. grønne dampet bønner
Tip 2. Hvis du spiser efter LCHF, så tilsæt mere olie og bacon 🙂
610 g, 416 kcal, 27% kulhydrat, 30% fedt, 42% protein.
I gryden ser det sådan ud i rå udgave
Den færdige udgave.
Hej Nina,
Lavede BUM i aftes og nøj, hvor det er godt. Jeg spiser efter LCHF og havde derfor stegt i smør & oliven olie og havde bacon i også 😉 – absolut et hit, også hos manden. Tak for nogle inspirerende opskrifter, som der er MANGE af som skal prøves.
Ha’ en god dag.
//Marina
Tak for de søde ord, Marina. Det er super dejligt med tilbagemeldinger 🙂 Tak for det 🙂