Carpaccio af torsk med stenbiderogn – af Claus Julius Holm*

Claus Julius Holm har sendt os denne fantastiske opskrift. Mange af jer kender nok Claus fra Go´morgen Danmark på TV, hvor han meget ernergisk har vist skønne retter. Altid med en stor smittende passion for mad. Man kan tydeligt se at han virkelig brænder for det han laver:-)

Claus er smagsudvikler og kæmper hårdt for at lære os alle om glæde i rene kvalitets råvarer. Jeg elsker ordet smagsudvikler. Det lyder bare lækkert:-) Det må være mit drømmejob:-)

Du kan booke et foredrag med Claus Julius Holm og Christian Bitz. Det hedder Sundhedsværksted med Bitz & Holm. Læs mere her. http://christianbitz.com/foredrag

Læs mere om Claus Holm her http://www.sans-samling.dk/news.php?page_id=56

Mange tak til Claus Julius Holm for at give os denne fantastisk opskrift. Hvem siger at mad til os PCOpiger behøver at være kedeligt:-)

Det er Detrix der har lavet og fotograferet retten. Læs hendes oplevelser af retten, under opskriften.

Carpaccio af torsk med stenbiderogn – ærte skud- sure agurker- dild. af

Claus Julius Holm

Det skal du bruge:

400 gram frisk torsk- skåret i meget tynde skiver-råt
1 bdt- ærte skud
Salt og peber til fisken
2 spsk æble cider eddike
2 spsk rapseolie- den kold pressede

80 gram frisk stenbiderrogn, du renser det, ved at komme det forsigtig igennem et dørslag, pres håndfladen i mod og  kør frem og tilbage
2 kviste dild, plukket

2 små drue agurker skåret i meget små fine tern
2 spsk. Fint skåret agurk i tern

Sådan gør du;

Torsken fordeles på 4 små tallerkner, krydres  med salt og peber-samt æble cider eddiken- lidt rapseolie- fordel rognen og de fine skud af ærter og dild-
Og til sidst de sprøde og sure agurker, serveres straks med lidt ristet brød

Her er Detrix oplevelse af at tilberede retten

Udover at ærte skudene ikke var i sæson (var nok lige tidligte på den 🙂 ) var resten nemt at have med at gøre.

Jeg fik fiskehandleren til at skære fisken ud i tynde skiver, så det var klaret inden jeg kom hjem og derfor ikke selv skulle fedte med det. Smart nok er det pt. stenbiderrogn sæson og jeg fik også en god portion der allerede var renset og spiseklar fra fiskehandleren. Det var faktisk billigere end jeg havde regnet med, fisken kostede 40 kroner for 400 gram og jeg gav 65 kroner for 200 gram stenbiderrogn (hvoraf resten kan fryses og gemmes til senere)

Derefter valgte jeg jo pga. mgl. på ærte skud at købe sukkerærte spirrer og noget feldsalat i stedet, hvilket også virkede fint for mig – men tror også at man kunne komme andre salat varianter på, især dem der smager af noget.

Det var nemt og hurtigt at sammensætte efter man havde hakket agurk og drueagurkerne og et godt mørkt brød i ovnen og vupti så stod man med en lille let ret.

Selve fisken er meget neutral i smag og kan derfor godt tåle noget salt og peber, mere end man lige tror og den syrlige smag af drueagurkerne giver et lækkert pift. Fisken er også lidt mere “saftig” end man kender laks mv. råt og derfor er den ikke tør eller på nogen måde overskridende at sidde og tygge i.

Og er man ikke til helt rå fisk, tror jeg godt man kunne lave en variant hvor man kom noget citrus på, det tilbereder faktisk fisken så det ikke er rå efter nogle minutter. Torsken er en meget nem fisk at ændre ingridienser til da den er så neutral som den er, så det er værd at prøve nogle varianter.

Vi drak en lidt tør men fyldig champange til, men en lidt tør og fyldig hvidvin ville også kunne klare jobbet (det havde vi bare ikke 🙂 )

Alt i alt en god smagsoplevelse og i fremtiden er jeg også klar på at hjælpe hvis det kniper med tid eller smagsløg 😉
– Detrix

 

 

3 thoughts on “Carpaccio af torsk med stenbiderogn – af Claus Julius Holm*

  1. Nej, hvor ser det bare lækkert ud:-) Hvor er det bare skønt at de store kokke vil lave opskrifter til os. For du har helt ret, Nina – PCOmad er slet ikke kedelig mad:)

Skriv et svar til Bente Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *