Chili con carne – af Karoline Mathilde Skelmose Vingborg
Jeg har modtaget denne opskrift på Chili con carne af Karoline – mange tak:-) Den ser lækker og meget spændende ud. Passer perfekt til en råkold og blæsende vinter dag:-)
Chili con carne – af Karoline Mathilde Skelmose Vingborg
1 løg
1 hvidløg
1 chili
500 g magert oksekød
1 ds hk tomater
2 ds baked beans eller andre bønner
1 øl
3 peberfrugter
Ca. 10 g mørk chokolade (min 70 %)
Smages til med salt og peber
Brun kødet i en gryde og tilsæt løg, hvidløg og chili
Tilsæt resten af ingridienserne
Rør godt og lad retten simre uden låg i minimun 1 time. Således at
chili con carnen bliver tyk og lækker .
Smag til med salt og peber lige inden servering
Serveres sammen med tortilias (gerne fuldkorn) og evt en salat
Denne ret er et hit hjemme hos os, man kan varierer styrken af retten
ved at tilsætte mere eller mindre chili. Prøv jer frem
Ved godt at øl ikke er det bedste for os, men retten er til 4 personer
så mener nok at det kan gå. Man kan også lege med hvilke bønner man
putter i retten. Baked beans har en GI på 48 og er der i den gule zone
(så oki bare ikke for tit) og en GL på 14
Chili con carne er lækkert hvis det er lavet godt, det tror jeg denne er, det ser ihvertfald godt ud 🙂
Men hvordan med andre bønner? dem må man godt spise ik?
Skal nemlig havde det senere og har sat brune bønner i blød. 🙂
Jo det må man:-) Jeg har altid brugt baked beans fordi det er nemt:-)
Mmmh tror at jeg skal prøve den imorgen til aftensmaden !! .. Bon apetit 🙂
Tip: hvis i anvender friske bønner og ikke baked beans eller andre bønner i sauce, så tilsæt en dåse hk tomater.
Det ser super lækkert ud, og jeg vil lave den nu her til frokost, men jeg tror der er en lille fejl i opskrift. der står den skal koge en time uden løg, men mener i ikke under låg?
Det er da sådan et bøvl at pille løg ud igen ha ha.
Ha, det var da god:-) Jeg retter lige……..
Er det et helt hvidløg eller et fed? Synes et helt hvidløg lyder at temmelig meget nemlig, men et fed er måske lige lidt nok.
Du kan tilsætte det hvidløg som du synes er passende:-) Jeg ville nok putte 2 fed i, men det er smag og behag:-)
Jeg putter selv 1 -2 fed i. Så der skal så fed hvidløg:-)
Når jeg laver chili con carne, putter jeg også kanel og spidskommen i, og synes det giver en super lækker smag 🙂
Jeg brugte kidney beans – som er i det grønne felt og desuden har dejligt meget protein. De smager skønt. Rigtigt lækker opskrift. Tak!