Choko/kokos-muffins. – opskrift fra en læser.

Her får I lige lidt at hygge med i weekenden:-) Denne opskrift fik jeg af en sød læser, i sommerferien. Jeg takker mange gange for den, for den ser super dejlig ud:-) Læseren skriver at hun har fundet inspiration i mine muffins med æbler. Hun valgte at bruge mørk chokolade som fyld og det blev fantastisk. UHMMMMMM……..

Choko/kokos-muffins
(7-9 stk)

4 Æg
100 g. Sukrin eller andet sødestof.
200 g. Mandler eller mandelmel
50 g. Kokosmel (kan evt. males fint)
½ tsk. vanilje (IKKE vaniljesukker – brug evt. vaniljestang, eller vaniljeessens)
1 tsk. Bagepulver
1 plade 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Hvis du synes mandelmel er for dyrt kan man sagtens selv lave det: Lad mandlerne stå i kogende vand i ca. 5 min, smut dem, og lad dem ligge til tøre. Herefter blender du dem så fint du kan.

Pisk så æg og sukrin til en tyk lysegul masse. Tilsæt sukrin, mandelmel, kokosmel, vanilje og bagepulver. Hak en halv plade chokolade til grove stykker, kom det i dejen og rør rundt.

Put dejen i muffinsformene så de ca er halvt fyldte. Kom muffins i midten af en forvarmet ovn og bag dem ved 180 grader til de er gyldenbrune på toppen (det er forskelligt fra ovn til ovn hvor lang tid det tager, men i min ovn tager det ca. 25 min).

I mens muffins bager, hak da den sidste halve plade chokolade. Når muffins er færdige tages de ud og chokoladen lægges på toppen med det samme så det smelter. Smør chokoladen ud så det dækker hele overfladen, og lad så dem køle af. Når chokoladen er stivnet, er de klar til at blive spist.

Rigtig god fornøjelse.

.

9 thoughts on “Choko/kokos-muffins. – opskrift fra en læser.

 1. jeg er lidt forvirret, er det en hel eller en halv plade chokolade der ska i dejen for der står en hel men så senere står der hak en halv plade chokolade til toppen, så hvad skal der i dejen?? :o)

  1. Det kan jeg godt forstå at du er, Elisa. Det er da også noget rod:-) Jeg retter lige opskriften. For det er da en fejl. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det:-)

 2. Rigtig lækre muffins. Jeg hakkede dog en hel plade chokolade og puttede i. Mums. Familie og venner var også glade for dem.

 3. Hejsa.
  Har lige bagt disse muffins.
  Hmm, mine flød slet ikke ud i muffinsformen? Gør jeres heller ikke det?

 4. Er det mon rigtigt kokosmel eller kokos raspel , du bruger? Glæder mig til at prøve opskriften 🙂

  1. Jeg læser det som om at læseren har bruge kokosmel og ikke kokosfibre (altså det fedtreduceret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *