Chokokugler
En mørk vinteraften foran fjernsynet, bringer disse lykke. Eller måske til børnefødselsdagen, juleaften eller til andre hyggestunder. En ting er sikkert – du kan aldrig lave nok og de bliver altid spist op:-) De har en herlig smag af chokolade og marcipan.
Chokokugler
(stor potion)
2 dl. Piskefløde
100 g. Mørk chokolade (gerne en god kvalitet og over 70%)
50 g. Smør
1 tsk. Vanilie (ikke sukker)
½ tsk. mandelessens
6 dl. malet mandler
2 tsk. Sukrin – kan undlades.
Revet kokos eller kakao til pynt
Hæld fløden i en gryde og varm den op for svag varme. Tilsæt chokoladen og når den er smelte, tilsættes smørret. Når det hele er smeltet tilsættes vanilie, sukrin og mandelessens, og tilsidst mandelmelet. Massens skal køle lidt af til den bliver tyk og hænger sammen. Husk at rører i den undervejs. Tril kugler og dyp dem i kokos eller kakao. Spise og opbevarer i køleskab. De kan sagtens holde sig et par dage, hvis der er nok;-)
Tip
Smager også godt med romessens.
Disse er bare en sand fryd! Kan klart anbefale dem. Jeg endte dog med at putte mere mandelmel, men det betyder jo blot, at der kom flere kugler ud af portionen. Luksuserstatning for havregrynskugler. Tusind tak for denne side, Nina. Bliv endelig ved!
Tak for det:-) Og jo, jeg synes næsten de er for gode;-) Tror det med mandelmelet er lidt forskelligt. Jeg er i øjeblikket ved at prøve nogle flødeboller af, som har bund af mandelmel. Der havde jeg også problemer med at dejen blev for klistret:-) Tror mandler er meget forskellige i fugtindhold, og måske derfor er det svært at skrive den nøjagtige mægde. Godt du løste det:-)
Har du lavet dem Nina??
Ja, det er egen opfindelse. Har taget lidt hist og her fra diverse opskrifter:-) Dem på billedet er mit resultat:-)