Chokolade lava kage. – af Linda Korsholm

Chokolade lava kage. Overskriven gjorde mig nysgerrig da jeg  modtog mailen. Og da jeg så billedet blev jeg mere nysgerrig. Det lyder simpelhen så lækkert og snasket:-) En kage vulkan med lava af chokolade. Uhmm, det er da lige noget for sådan en chokolademan som mig:-) En super skøn opskrift her til weekenden:-) Evt. med lidt frisk bær til. Tak Linda.

Linda skriver selv følgende om opskriften; Har nu op til flere gange fået denne fantastiske dessert, og har derfor også lavet opskriften om så vi pco-piger må få lidt godt. Hvis man synes kagerne får en lidt trist skorpe, kan man sigte lidt kakao pulver eller sukrin flormelis over inden servering. Dejen kan godt laves i forvejen, man skal bare være opmærksom på at de så skal have et par minutter længere i ovnen. Denne opskrift er oprindeligt til 4 personer, men kan også meget nemt slå til til 6 personer.

Chokolade lava kager – af Linda Korsholm
– til 4-6 personer

150 g mørk chokolade min. 70% kakao
3 past. æg
90 g perfect fit
75 g smør
40 g rugmel
Smør+mel til 4-6 ramakiner/forme

Tænd ovnen på 200 grader.
Chokoladen smeltes over vandbad og der tilsættes derefter smør, så dette smelter.
Æggene piskes luftige. I en anden skål blandes mel og perfect fit.
Chokolade-smøret blandes forsigtigt i æggene og tilsidst vendes melblandingen i.
De 4 ramakiner/forme smøres og drysses med mel.
Dejen hældes i formene og de bages i 10-13 minutter.
Kagerne skal være flydende indeni.
Når kagerne er færdige vendes de ud på en tallerken og serveres med et godt stykke sukkerfri is

.

5 thoughts on “Chokolade lava kage. – af Linda Korsholm

  1. Ååååh, hvor er det bare den bedste opskrift jeg ahr set længe! jeg har drømt så længe om sådan en kage, og nu er den her!!!! Den skal prøves med det samme i denne weekend! Tusind tak, det er en redningsopskrift!! Weeee

  2. Så fik jeg den lavet igår 🙂 der blev til 6 “muffins”. Jeg kom til at give den for meget, jeg gav dem 12½ minut, men de sku nok kun ha haft 11 minutter, men den snyder fordi overfladen er blød… Jeg brugte kun 50 gram sukrin, og de smagte rigtig meget af mørk chokolade, så næste gang putter jeg lidt mere sukrin i tror jeg 🙂

  3. Jeg er lidt i tvivl omkring mørk chokolade. Er det okay for os at spise mørk chokolade f.eks 75 % og derover – med sukker ?

  4. Mmm meget lækker! Jeg skiftede rugmel ud med kamutmel og det fungerede uden problemer. Mine fik dog også lidt for meget, gav dem 12 min, 11 havde været nok 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *