Chokoladekiks – LCHF
Uhm, dejlige syndige chokoladekiks. Fyldt med en blød og dog fast chokoladecreme. Guf det er godt. Og tænk engang – de er helt igennem PCOvenlige 🙂 Hvor heldige er vi lige 🙂 Men man kan ikke købe sig til denne løsning 😉 Man må selv i gang i køkkenet, for at få disse lækkerier. Men jeg lover jer at det er arbejdet værd. Mine børn og jeg spiser dem med velbehag og vi nyder dem 🙂
I dag på bloggens fødselsdag har jeg valgt at det er disse lækkerier, som I skal have en opskrift på. Jeg plejer ellers at lave kager til jer, men i år skulle det være lidt anderledens og noget som ikke har været på bloggen i forvejen. Jeg har ellers fået mange rigtig gode forslag fra jer på diverse kager og tak for de forslag. Et af forslagene gik på wienerbrød i forskellige udgaver. Jeg har faktisk arbejdet på den sag, men er ikke nået frem til et godt resultat. Så jeg bestemte mig for at gå med noget helt andet 😉
Jeg kan varmt anbefale jer at prøve de her chokoladekiks. Lav endelig rigeligt. Men saml ikke flere end du skal bruge, af gangen 😉
Tak til jer skønne læsere for at gøre bloggen til det den er 🙂 Og god fødselsdag 😉
Chokoladekiks LCHF og glutenfri
Kiks
– ca. 30 stk.
100 g smør
2 æg
2 dl. mandelmel (fedtreduceret fra Funktionel mad
1 dl. pofiber
1 spsk. sukrin+
1 spsk. vanilje
Fyld
120 g. mørk chokolade
2 spsk. piskefløde
2 spsk. kokosolie
evt. lidt sukrin+
Pisk æg, vanilje og sukrin sammen. Tilsæt mandelmel, profiber og smeltet smør. Saml det til en fast masse. Lad dejen hvile i 10 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (del evt. i to portioner). Det skal rulles tyndt ud. Ca. 2-3 mm tyk Tag forsigtigt det øverste bagpapir af. Læg det over igen og vend dejen om på den anden side (så den nu ligger på det løsnede bagpapir). Udstik kiks og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kiksene ved 160 grader (almindelig ovn) i ca. 15 minutter til de er gyldne. Tag kiksene ud af ovnen og løft dem over på en bagerist til afkøling. De skal være helt afkølet.
Kom olie, fløde, chokolade og evt. lidt sukrin i en lille gryde. Varm det langsomt op til chokoladen er smeltet. Kom chokoladefyldet i en skål og lad det køle af (ikke køleskab, da det bliver meget hårdt). Saml nu kiksene med chokoladefyldet 🙂
Tip
Hvis du har svært ved at få kiksene sprøde, så læg dem på en bagerist og giv dem et par minutter ekstra i ovnen.
Mums – de ser lækre ud!