Chokolader med pebermyntefyld – sukkerfri
Mit første forsøg ud i chokolade kunsten 🙂 Og de var så fine blanke, men det er svært at se her på billedet 😉 Jeg havde nemlig lige taget dem ud af fryseren og så dannede de ligesom en dug overflade mens jeg tog billederne. Nå, men det var faktisk lidt nemmere end jeg troede. De vil selvfølgelig ikke passere igennem nåleøjet hos Mette Blomsterberg, men det gjorde de hos familien og gæsterne 😉
Jeg har bare købt nogle forme i Netto. Fyldet kan jo være hvad som helst, men jeg brugte pebermyntefyld, da det tager bismagen fra sukrinen;) Jeg synes de blev yderest vellykket. Jeg kommer nok til at øve mig lidt mere her inden jul 😉
Det er lidt svært at give de præcise antal, da jeg stod med en del chokolade tilbage. Men man skal bruge en del, til at hælde fra igen. Så det er en god idé at lave lidt marcipan konfekt eller have nogle abrikoser, som man lige kan overtrække også til sidst. Så går chokoladen ikke til spilde.
Pebermynteolien har jeg købt på apoteket. Hvis du ønsker en blank chokolade med knæk, så se her hvordan Mette Blomsterberg smelter sin chokolade
Og så må jeg da vist hellere opdatere med at drillenissen Julius er blevet god igen. Der lå chokolade og pebernødder i julesokkerne da børnene kom hjem i går 😉 Og der var gaver i morges.
Pebermynte fyld 7 spsk. sukrin melis 150 g. chokolade 70% Smelt chokoladen over et vandbad. Hæld det i formen og hæld det af igen, så der kun sidder et fint lag tilbage nede i formene. Stil det koldt (evt. fryser). Når det er stivnet tages de ud og man blander fyldet. Husk at bruge meget lidt pebermynteolie, da det smager af rigtig meget. Det er virkelig kun en dråbe. Fyld fyldet i chokoladerne og stil det i fryseren. Når det er frosset til en fast masse, tages formen ud igen og bunden betrækkes med chokolade. Tip. Fyld ikke fyldet helt op til kanten. Der skal være plads til bund chokoladen.
ca. 12 stk.
5 spsk. æggehvide
pebermynteolie
Mums de ser lækre ud dem må jeg prøve
Skal æggehviderne piskes stive eller bare blandes med det andet?? 🙂
De skal ikke piskes stive. Fyldet skal bare blandes sammen 🙂