Chokolade cookies

 

Dette er en fornyet opskrift af en tidliger opskrift. Den blev postet for første gang, for et årstid siden. Og var bla. med bygmel. Derfor får I nu en fornyet udgave:-) Den nye opskrift er om muligt bedre.  Cookies der er dejlig sprøde i kanten og lidt bløde i midten – ligesom jeg synes cookies skal være:-)

For et par uger siden skulle vi have gæster, som havde mindre børn med. Jeg overvejde om jeg skulle købe nogle kager, for det er jo det sikre valg. Men tænkte så at der må da være en måde i vores pcokost. Så jeg gik i gang i køkkenet. Og jeg synes faktisk at de blev ret lækre:)

 

.

 

.

13 thoughts on “Chokolade cookies

  1. Jeg lavede disse igår, og de er virkelig gode – brugte kikærtemel i stedet for majsmel, da det lige var, hvad jeg havde i huset, og det fungerede rigtig godt.

  2. Spændende forsøg, Mie. Kunne man ikke smage kikærtemelet? Har en pose liggende jeg ikke ved hvad jeg skal bruge til:-)

  3. Ikke da de blev bagt, men i den rå dej smagte det meget igennem… jeg brugte 60 gr. kikærtemel, også så det ekstra af bygmel.

    Har selv haft kikærtemelen liggende længe uden at vide, hvad jeg skulle bruge den til.

  4. Jeg har bagt dem med kun bygmel. Og de smagte udemærket :-)Det er første gang jeg bagte PCO-kage, og er yderst tilfreds med resultatet.

  5. Troede heller ikke man måtte få majsmel når man har pco???

    Tænkte om man evt kunne bruge kamutmel eller nandrolen istedet?

    1. Tænker faktisk på at lave denne opskrift om, da jeg lavede opskriften troede jeg at vi måtte spise majsmel. Men du har ret i at det ikke er så godt for os.

      Umiddelbart må jeg sige at der er så lille en mængde at det nok ikke gør så meget. Man kan heller ikke spise mere end et par stykker.

      Der er flere der har bagt kun med bygmel og det går fint.

  6. Jeg har lige fornyligt prøvet denne opskrift, jeg fik en mere fast dej (kan skyldes jeg brugt str. small æg) som jeg kunne rulle ind i film og derved forme runde og skære.

    Dog gik det nemmere med den portion jeg smed rå i fryseren til når der kom gæster, den var super nem at skære og smagte stadig godt…

    Syntes bare du skulle vide den er kanon som hurtig kage direkte fra frys til ovn på 15 min, hvis man får gæster!!!

    1. Detrix du er super til at bygge videre på mine opskrifter:-) Det er bare skønt med lidt ny tænkning:-)

      Jeg skal bare lige forstå det rigtigt. Bagte du den som en hel kage???

      1. Nej jeg lavede dejen x 2 som du skriver, men da den så var rørt sammen tog jeg et langt stykke film, smed dejen på langs på midten og foldede så filmen om og rullede det til en lang pølse (du ved ligesom man kan købe brunkage dej i supermarkederne).

        Smed ½ (dvs. opskriften x 1) på køl og ½ i fryseren. Dvs. jeg så derefter den på køl var kold, tog den ud skar fine runde småkager ud (man bestemmer jo selv hvor stor diameter, det er bare hvor længe den så skal ligge for at blive gennem kold i køleskabet) og bagte direkte.

        Og en dag jeg havde gæster tog jeg den ½ del op fra fryseren tændte ovnen, skar ud direkte fra frost og så i ovnen. Ganske ligesom med klar frost dej fra butikkerne.

        Det er bare super nemt når det er noget man lige kan hive ud af fryseren og derfor ikke bliver fristet til at købe en hurtig kage mv. og når man alligevel laver dem er det jo bare at lave dobbelt portion hver gang og så smide ½-delen på frys og så går der ikke længe før man har et lager til gæster eller lækkersult! 🙂

        Ps. det er jo nemt at bygge videre på gode opskrifter!!!

  7. Hejsa

    det jeg laver med kamut mel bliver temmelig mørkt ligesom hvis jeg bruger rugmel. På dine billeder ser bagværket så lyst ud. Har du nogen forklaring på det? Det jeg bruger er fra urtekram.

Skriv et svar til heidi Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *