Citronmåne
I denne uge har jeg bestemt mig for at I skal have massere af kageopskrifter:-) Citronmånen er noget jeg har spist en del af i mine yngre dage. Godt nok de billige fra supermarked;-) Her i weekend fik jeg den tanke, at man selv måske kunne lave citronmåne. Den færdigkøbte er jo ikke lige så god, når man ikke må få sukker og hvedemel.
Projektet lykkes rigtig godt. Den smager fantastisk og 100000000000000 gange bedre end den man køber. Mine børn var også vilde med den. Selv min datter som ikke spiser kager ( I know – mærkeligt barn), hun guffede lystigt i sig.
Så til alle jer der savner citronmåner – den her opskrift er til jer:-)))
Citronmåne
-12 personer
4 Æg
1 dl. Sukrin+
1 dl. kokosfibre – Jeg bruger den fra Urtekram
1 dl. fedtreduceret mandelmel fra Funktionelmad
2 dl. Mælk (eller fløde hvis man spiser LCHF)
2 spsk. FiberHusk
1 dl. smeltet smør
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vanilje
Skallen af 1 citron
Saften af 1/2 citron
Pynt: Sukrinmelis, lidt citronsaft og skallen af en citron.
Rør æg og sukrin til en luftig hvid masse. Tilsæt resten af ingredienserner. Lad dejen hvile i ti minutter, så melet og fiberhusk kan suge væsken. Smør en rund springform og bag kagen 20-30 minutter i en 180 grader varm ovn.
Når kagen er kold kan man putte glasur på.
Energiberegning pr. stk. (uden glasur) : 68 kcal, 21% protein, 53% fedt (19% mufa), 26% kulhydrat (5 g).
Uhm, hvor lyder den bare lækker. Den må jeg lave i morgen.
Nøj hvor lyder den god – og NEM!
Det på varmluft ikke? 🙂 (har en lille uenighed med nogen omkring det)
Vil da bestemt ikke være årsag til uenighed;-) Men jo det er varmluft.
Den ser god ud!
Men linket på mandelmel virker ikke – har du brugt det fra Funktionel Mad, så man ikke bare kan male mandler selv eller hvad?
Det beklager jeg meget. Det virker nu:-) Men ja, det er den fra Funktionel mad. Super produkt.
Hvor sjovt – sad med nogle veninder forleden og talte om 80’erne og de kager vi huskede var netop Citronmåne og Hindbærroulade (som vi kørte ned – lidt for ogte..) og jeg aftalte med dem at næste gang vi sås stod jeg for at medbringe en af hver af slagsen, så du reddede mig for selv at finde opskriften.
Og familien er jo næsten nødt til at være prøveklude inden så weekendens kageopskrift er klaret 🙂
Hej.. åh elsker citronmåne, lækkert med en opskrift til os! tusind tak..
Tror du man kan erstatte kokosmelet med mandelmel og kamutmel, er ikke så vild med kokos?
Kan man bruge mel man selv maler, i stedet for det købte mandelmel? Altså bare blendede mandler? Jeg har nemlig ikke noget mandelmel hjemme 😛
Det tror jeg sagtens at du kan. Men du skal bruge meget mere end når du bruger købt mandelmel. Det købte mandelmel er dehydret. Så du må prøve dig frem. Og giv da gerne en tilbagemeling:-)
Synes den har fået en konsistens som en æggekage,hvad kan jeg have gjort galt?
Det må du næsten have 😉 Som du kan se på billedet så er det bestemt ikke æggekage. Det er vigtigt at det er 100% de samme ingredienser som jeg har brugt. Altså affedtet mandelmel og kokosfibre. Tænker det er her det er gået galt.
Kagen er lavet mange gange her i huset 🙂
Det er de samme ingredienser tror det er ved æggene det går galt. Rør du dem med ske eller piskeris?
Hey 🙂
Blev lidt grebet af opskriften og tænkte jeg ville prøve den, men selvom den smagte godt, blev den lidt klæg og det var jeg ked af.
Det synes jeg nemlig ikke den er på dit billede.
Jeg fulgte opskriften – næsten. Jeg havde ikke sukrin+, så brugte almindeligt sukrin, og så brugte jeg blødt smør i stedet for becel.
Den hævede flot op i ovnen, blev kæmpe stor og PUF, så splattede den bare helt sammen.
Hvad kan grunden være ?
Jeg har haft præcis samme oplevelse. Brugte alm sukrin men ellers præcis de samme ingredienser som der står, og den er hævet fint op men faldet sammen og er meget klæg. Den fik 30 min i varmluft ovn. Hvad gjorde du anderledes da det lykkedes??
Hmm, det lyder mærkeligt. Jeg har som tidligere skrevet bagt den rigtig mange gange. Tænker det måske har fået for lidt tid i ovnen. Ellers ved jeg det ikke. Var det samme mandelmel osv?
Hej Nina.
Jeg prøvede igen og der blev den rigtig god 🙂
Tak for opskriften 🙂
Det er jeg glad for at høre, Marie. Tak fordi du melder tilbage 🙂
Jeg har haft præcis samme oplevelse som Marie ovenfor. Brugte alm sukrin men ellers præcis de samme ingredienser som der står, og den er hævet fint op men faldet sammen og er meget klæg. Den fik 30 min i varmluft ovn. Hvad har jeg mon gjort galt?
Jeg tænker at der må være noget med ingredienserne der ikke helt passer 🙂 Det er super vigtigt at det er de ingredienser der står i opskriften, ellers bliver resultatet et andet.
Hvis man f.eks bruger hjemmemalet mandelmel og ikke det fedtreduceret som jeg bruger i opskriften, så vil det give det resultat du beskriver.
Jeg har brugt alt (undtagen sukrin+) præcis som du skriver. Fedtreduceret mandelmel fra funktionel mad, becel, fiberhusk, kokosfibre. Det hele. Fire hele æg pisket sammen med alm sukrin. Jeg aner ikke hvad jeg skulle gøre anderledes 🙁 men gad rigtig godt have et resultat der ligner dit billede!
Jeg tror det må være æggene jeg laver fejl med. Vil du prøve at beskrive præcis hvad du gør med æg og sukrin? Undskyld mine mange spørgsmål 🙂 jeg håber virkelig på at få det til at lykkes! 🙂
Jeg tror osse det er ved æggene det går galt ved mig. Så vil osse gerne vide hvad du præcist gør.
Jeg kan desværre ikke beskrive det bedre end jeg gør i opskriften. Det er virkelig bare at rører det hele sammen 🙂 Jeg har lavet den så mange gange. Men tænker altså at det må være et eller andet med ingredienserne, der går galt. Æg er jo æg, så tror ikke det er et det går galt. Er det kokosfibrene fra Tropicai I bruger http://www.viivaa.dk/tropicai-kokosfibre-500g.html ? Det er altid den jeg kører med. Den er helt fint malet, som hvedemel og sluger rigtig meget væske. Det er ikke almindeligt kokosmel der er groft og intet suger. Det er mig bedste bud på hvorfor det går galt 🙂
Hej og hjææææælp!!! Kan man bage en kage uden flg.: hvedemel,æg, frugt, mælk, nødder, soja? Rismælk er det eneste jeg må få:-( er fulstændig desperat for at få noget sødt!!
På forhånd tak!!!!
Hmm, du er da udfordret 😉 Tænker mælken kan du bare erstatte med rismælk. Det burde ikke betyde det store. Men jeg har svært ved at finde noget der ikke indeholder, æg, og nøddemel. Jeg er desværre ret sikker på at jeg ikke kan hjælpe dig.
Mit bedste forslag er at bruge kokosfibre, hvis du kan tåle det.
Mon man kunne tilføje noget marcipan til dejen? 😊
Det er jeg da sikker på at du kan 🙂 Men husk at det så også tilføjer sukker (hvis der er sukker i marcipanen).
Jeg havde tænkt mig at købe en sukkerfri 😊 men hvordan ville du rører den i dejen. Jeg mener ville du gøre det til at starte med sammen med æg og sukrin?
Slet ikke nogen som har et bud? Skal nemlig bage kagen om en time 😆
Undskyld, holder lidt weekend 😉 Jeg har faktisk ikke nogen ide. Men er spændt på hvordan du har løst det 🙂
Jeg fik afprøvet det. Tilføjede 100 g sukkerfri marcipan, men må indrømme at jeg ikke rigtig syntes at man kunne smage det 😊 så man skal bare holde sig til opskriften som den er 👍
Tak for tilbagemeldingen 🙂