De først dage på metformin – opstarten

roserMETFORMIN – det står som et mareridt for mig og mange andre. Som jeg skriver her har jeg prøvet at undgå metformin i mange år. Men nu har jeg valgt at give det en chance. Jeg tænker at mange af jer kan have glæde af at læse hvordan min opstart forløber og hvilke bivirkninger jeg får. For jeg forventer at få det hele 😉 Derfor får i løbende en lidt fra dagbogen og jeg tænker at poste opdateringer indtil jeg er på fuld styrke 🙂 Så er I advaret 😉

Det er kommet lidt bag på mig, hvor mange reaktioner jeg har modtaget angående metformin. Mange af jer har skrevet at metformin kun skal tages når man har diabets og er nærmest sur over at jeg skriver om det i forbindelse med PCOS. Der må jeg så sige at landets førende forsker på PCOS området, Svend Lindeberg, bruger Metformin i sin behandling. Det kan man læse mere om her – Hvilken medicin anvendes ved PCO . Så det er altså ikke noget jeg bare har fået en fix idé om. Og så ligger jeg jo lige på grænsen mht. diabets.

Nå, så til den opstart. Vil lige nævne at jeg har ekstrem sart mave og har valgt at tage 2 symbioflor (mælkesyrebakterier), sammen med Metforminen. Her er de første 6 dage 🙂

Dag 1.
Tog en kvart pille til aftensmaden, sammen med 2 symbioflor (mælkesyrebakterier). 1 time efter fik jeg voldsomme mavesmerter, som blev ved hele natten. Jeg kunne også mærke min krop arbejde på en anden måde. Hovedpine kom efter ca. 2 timer. Vildt at kunne mærke en kvart pille så voldsomt.

Dag 2.
Har haft en forfærdelig nat. Har haft ondt i maven og uro i kroppen. Vågner med kvalme, hovedpine og ondt i maven. Føler mig feberramt, men tror nu det er metforminen. Har været voldsom hidsig og irriteret i dag. Har bare ikke været sjov at være sammen med. Jeg er sikker på at det er pillerne. Havde ondt i maven ind til aftensmaden. Men valgte at spise en del kartofler for at berolige maven (ja, sådan virker det på mig), da jeg bare havde brug for en pause for mavesmerterne. Tog en kvart metformin til aftensmåltidet. Mærkede ikke det store til det på nær lidt svimmelhed. Er spændt på hvordan natten bliver og om mavesmerterne kommer igen.

Dag 3.
Natten er faktisk gået forbavsende godt. Jeg har dog været oppe og tisse hele 4 gange, hvor jeg kun plejer at være oppe 1 gang. Men maven gør faktisk ikke så ondt, og jeg synes jeg virker mere rolig i dag. Dagen gik lige så godt og jeg er super positiv. Har dog haft en mild hovedpine, dårlig mave et par gange og rendt meget på toilettet for at tisse. Kunne faktisk godt tænke mig at trappe op, men venter til søndag aften. For hvis jeg bliver hidsig igen, så skal familien ikke være hjemme mere end højst nødvendigt 😉 Så jeg kører lige 2-3 dage mere på en kvart pille.

Dag 4.
Sovet helt fantastisk godt. Ingen ondt i maven. Vågner og er rigtig hidsig, men overvejer om det er metformin eller fordi jeg har tandsmerter (har flækket en tand). Skal til tandlægen i dag og har vilde smerter. Det hjælper jo nok ikke på humøret 😉 Det gjorde besøget på vægten til gengæld. Jeg har tabt 1,5 kg. siden jeg startede på metformin. Har faktisk ikke ændret min kost og i går lå jeg næsten 1000 kcal over det jeg skal have. Ved godt at det meste er væske fordi jeg har tisset så meget de sidste par dage, men alt tæller 😉 Dagen forløb helt fint. Tog en kvart metformin igen til aftensmåltidet. Men glemte de to symbioflor.

Dag 5.
God nat. Men fik lidt ondt i maven sidst på natten og vågnede med dårlig mave. Glemte jo symbioflor i går, så tænker det var der for. Det gik væk efter morgenmaden og to symbioflor. I dag har jeg bemærket noget helt vildt. De sidste par år, har jeg haft et meget pinligt problem. Jeg har lugtede helt ekstremt grimt om natten. Lugten kan beskrives som meget stærk urin lugt fra min brystkasse. Det er gået væk når jeg har taget bad eller vasket mig. Men det har faktisk generet mig meget. Hele soveværelset har lugtet forfærdeligt om morgenen. Den lugt er væk nu. 5 dage med en kvart metformin – er spændt på om det holder og hvilke andre ting jeg vil opleve med min krop 😉

Dag 6.
Endnu en god nat og jeg har ikke mærket noget. Glæder mig helt til at sætte dosis op i aften 🙂 Dagen forløb helt stille og rolig uden nogle bivirkninger. Tog 1/2 metformin til aftensmaden. Sammen med to symbioflor. Der gik præcist en time, så var jeg rigtig dårlig. Svimmel, dårlig mave, ondt i maven, kvalme og bare sløj. Spændende hvordan natten går.

Læs næste afsnit om en uge 😉

 

Vil du læse om hele mit forløb med Metformin, så se her.

Afsnit 1 – opstart

Afsnit 2 – De første dage

Afsnit 3 – Optrapning

Afsnit 4 – 37 dage på metfomin

Afsnit 5 – Jeg kaster håndklædet i ringen

 

.roser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *