Det søde fructose-liv og PCO.

Jeg har modtaget følgende fra Majbritt Louring Engell, som er Master i Fitness og Træning & PB i Ernæring og Sundhed. Majbritt er at træffe hos Frk. Skrump http://www.frkskrump.dk/ . Jeg må indrømme at jeg har lært en del af at læse indlægget. Og er temlig ærgelig over at jeg i lang tid, har troet på at agavesirup var ok for mig at spise. Men nu har jeg så lært det:-) Tak til Majbritt for at gøre mig opmærksom på problemet:-)

Det søde fructose-liv og PCO

Fruktose er virkelig skidt for dig at indtage, hvis du har PCO. Selvom fruktose har et lavt GI er det skidt for dig med PCO, fordi det ikke omdannes til energi i form af kulhydrat, men til fedt inde i dine blodårer, hvor det forøger dit triglycerid niveauet i blodet (SKIDT). Derudover har undersøgelser vist, at fruktose sætter sig som mavefedt inde mellem de indre organer, hvor det øger risikoen for at få hjertekar-sygdomme og diabetes. 

Fruktose finder du i smoothies, læskedrikke som Vitamin Well, økologisk slik, myslibarer, og kager. Agave sirup og æble sirup er ren fruktose, så det er virkelig noget, du skal holde dig fra.

– af Majbritt Louring Engell

.

.

8 thoughts on “Det søde fructose-liv og PCO.

 1. Ja, så lærte man da det. Er der nogen der kan anbefale en erstatning for Agave sirup, som jeg ellers er så glad for?

 2. Jeg er også glad for Agave sirup, da det smager skønt:-( Jeg kender ikke andre former for erstatninger end de kunstige sødestoffer, birkesød og Sukrinen. Beklager.

 3. Gad vide i hvor store mængder det blir virkelig farligt… Nu bruger jeg agavesirip når jeg bager (1 spiseske til to brød) og jeg tror ikke der kan ske noget når det er i det måleforhold. Måske det ikke er godt at spise det hver eneste dag, men jeg tror bare man skal bruge sin sunde fornuft. Ellers må vi jo ingenting spise. :/

  1. En spsk i to brød sker der ikke noget ved. Men jeg vil tro det bliver ligeså godt med sukrin! Husk på at dit brød er jo kulhydrat med mindre det er et brød ugen mel. Så i forvejen skal du spare på det. Når du tilsætter “sukker” bliver det jo ikke bedre (-:
   Et sidste tip: Nogle gange når de “farlige fødevarer” er indefor døren, så kan det til tider være svært ikke at indtage dem så jeg arbejder selv med at rydde ud og kun have “pisse cool” fødevarer for ikke at risikere at falde i..
   Håber ikke du synes jeg er for skrap.
   Mange hilsner Majbritt Engell

 4. Jeg ved ikke hvor store mængder der skal til:-) Men synes det er dejligt med information, så man kan vælge det der føles rigtig for en selv. Og Stina – du har ret i at små mængder nogle gange går. F.eks jævner vi jo også med maizena osv. Man må gøre sig sine egne valg.

 5. Hvis bare alle eksperterne også kunne blive enige 🙁 I bogen Spis dig gravid står der at man godt kan spise agave sirup i stedet for honning…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *