Detox – af Maria Dior

Maria Dior skriver her om DetoxLogo Maria Dior

Detox

– af Maria Dior

Vores kroppe fungerer bedst med en optimal kost. Desværre tager det sommetider noget tid at forberede og lave sund og næringsrig mad, og i vores samfund er vi ofte stresset, og har mere at se til end tidligere. Det er derfor hurtigt at lave noget mad det nemt kan spises, og som ikke kræver længere forberedelse. Desværre er denne mad (fastfood) sjældent godt for vores kroppe, og er i dag den største årsag til livsstilsygdomme på verdensplan. Hvis vores kroppe ikke er i stand til at udrense affaldsstoffer i det tempo som vi belaster den med på grund af dårlige kostvaner, bliver din krops funktion forringet, og du kan få en krop der ikke fungerer optimalt eller opleve forringet livskvalitet som følger.

Når kroppen er svækket og i ubalance, ved fejlernæring og/eller underernæring, som for eksempel kan resultere i overvægt, sygdom og andre bivirkninger, er kroppen i en tilstand af krise, og vil derfor gøre alt den kan for at overleve, og spare på energien. Når din krop bruger kræfter på at holde dig ”i live” bliver fokusset taget væk fra at smide overflødige kilo, fordi din krop får i overlevelsesmodus. Når du detoxer og hjælper kroppen med at komme tilbage i sind sunde tilstand, har den fornyet energi, og kan dermed fokusere på at optimere de områder der har haft brug for en udrensning.

Celler er de mindste men vigtigste organismer i din krop. De er forskellige, alt afhængig af hvilken funktion de har, og står for dit immunsystem, åndedræt system, reproduktive system, fordøjelsesytem mm. Ved at belaste din krop med sukker, ”tomme kuldhydrater”, miljøgifte, forurening, E-numre, tilsætningsstoffer, alkohol, stress, rygning og kaffe, dræner du dine celler, og de vil ikke arbejde optimalt.

Vi ophober syrlige restprodukter i vores bindevæv, led, muskler, fedtvæv eller nervevæv. Disse kommer af for lidt motion, for meget stress, dårlige kostvaner og for lidt søvn, og gør at stofskifte i vores celler ikke er optimalt.

Symptomer på at du kan behøve en detox er:

 1. Manglende energi
 2. Søvnproblemer
 3. Muskelsmerter
 4. Muskelømhed
 5. Spændinger i kroppen
 6. Gigt
 7. Koncentrationsbesvær
 8. Forringet hukommelse
 9. Humørsvingninger eller PMS
 10. Depressive tilstande
 11. Hudproblemer
 12. Vægtøgning
 13. Hård/løs mave
 14. Infektioner i scener eller betændelsestilstande
 15. Hovedpine/migræne
 16. Oppustet hed
 17. Blodtryksproblemer
 18. Blodsukkerproblemer
 19. Appelsinhud
 20. Uregelmæssig cyklus
 21. Væskeophobninger
 22. Dårlig ånde
 23. Hvid belægning på tungen
 24. Stoppet eller løbende næse

Vores kost bliver fordøjet og spaltet i vores fordøjelsessystem, hvorefter det bliver fragtet til cellerne gennem blodet, hvor stofskifte foregår. Leveren renser restprodukterne fra vores stofskifte ud ved at dele de så de udskilles via nyrerne som urin, eller ved at binde de til galden, der fører de til tarmen, hvor de fæstes til fibre fra din kost, og derefter udskilles som afføring. Dette sker ikke hvis kroppen ikke får den korrekte ernæring, eller gennemgår en udrensning.

Der findes utallige detox typer, og de har alle forskellige formål. Det er vigtigt at finde en detox der ikke er længere end 4 dage, hvis den udelukkende består af juice og vand. Den må gerne være længere, men så skal der indeholde fast føde, da det ikke er sundt at faste i mere end 4 dage i træk.

Selv om det har været meget negativ feedback omkring detox på nettet og blandt medierne, er det vigtigt at huske, at de kritiserer de detox kure der opfordrer til øget væske indhold eller langvarig faste. Der findes også ”fitnessguruer” der anbefaler detoxer der lover vægttab og guld og grønne skove. Du skal ikke anvende en detox for at opnå et vægttab, da det som oftest er din væskebalance der primært vil give et hurtigt vægttab ved en detox, og ikke fedt der bliver forbrændt. Du skal vælge at detoxe udelukkende fordi du ønsker at hjælpe din krop i ud renselsesprocessen.

Jeg anbefaler at man detoxer et par gange om året, og i forbindelse med en livsstilsændring eller inden man påbegynder et kostforløb eller en kostplan. Når du har PCO kan din kost (hvis den er PCO venlig) give bedre effekt og virke hurtigere, end hvis man ikke har detoxet forinden forløbsstart.

Husk at du kan få en komplet detox guide ved Maria Dior til 550 kr (tilbudspris til læsere af bloggen PCOLIV.dk), der inkluderer opskrifter og en detox plan, så du kan komme i gang med din detox!

 

Venlig hilsen

Maria Dior
Ernæringsfysiolog
Personlig træner
Massør
Coach
www.mariadiorfertility.com

Har du et spørgsmål til Maria Dior, så kan du sende dit spørgsmål på nrebdahl2@gmail.com . Maria svarer på spørgsmål om kost, træning og det mentale i forbindelse med fertilitet, kost, træning osv.

smoothie

 

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *