Edamamebønnernes gode egenskaber. – Af Ida Lysdahl Fahrenholtz©
Edamamebønnernes gode egenskaber
Af Ida Lysdahl Fahrenholtz©
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne.
Edamamebønner er grønne sojabønner og kaldes også unge sojabønner. De er rige på vegetabilsk protein, A-, B- og C-vitamin.
Edamamebønner kan serveres som snacks eller bruges i salater. Saltkogte edamamebønner kan spises som snack ved at presse bønnerne med fingrene. Du kan bestille dem på sushirestauranter, men du kan også lave dem selv. Edamamebønner kan købes i Irma og i asiatiske supermarkeder på frost.
* Sæt en gryde med vand i kog.
* Tilsæt salt i det kogende vand.
* Lad edamamebønnerne (med skal!) koge heri i ca. 3 min.
* Dræn bønnerne i et dørslag eller en salatslynge. Tør forsigtigt ved at duppe dem med køkkenrulle.
* Drys med havsalt.
Husk at bælgfrugter er fra kulhydratgruppen og skal derfor spises med måde og indgå i et kombineret måltid med fedt og protein. Spiser du dem som snack er de fx gode sammen med sashimi-sushi (rå sushifisk uden ris) eller sticks med kylling, skaldyr eller kød. Bønnerne kan også indgå i en lækker tapas eller i salater.
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 107 kcal
Protein: 12 g
Kulhydrat: 12 g
Fedt: 6 g