Englemad – Lammeculotte med æble og løg – af Christina Lien Thomsen

Christina fra Suceessful-living har sendt mig en dejlig opskrift på Lammeculotte med æble og løg. En opskrifter der lige passer til påsken:-)

Christina Lien Thomsen har en fast madspalte i Næstved Bladet om lørdagen og også en påskemenu i vejle ugeavis. På hjemmesiden www.successful-living.net kan man læse mere om hvad Christina ellers kan tilbyde.

Englemad som Christina´s koncept hedder, handler om at lytte til sin krop og spise så “ren” mad som muligt. Dvs. mad uden tilsætningsstoffer og andre skadelige stoffer. Når man indtager kunstigt og forarbejdede mad, laver vi uorden i vores krop. Nogle gange giver det direkte gener, som lavere energiniveau. Englemad mætter og er “ren” mad. Det giver bla.

• Mere energi og overskud
• Bedre balance i kroppen
• Bedre helbred
• Uforklarlige symptomer kan forsvinde

Pga. sin egen sygdom ved Christina at Englemad virker. Hun led af krampeanfald, udslæt, forhøjet kolestroltal m.m. Symptomerne forsvandt da hun ændre sin kost.

Jeg synes rigtig godt om Englemad´s principper. Og denne opskrift lyder fantastisk.

Lammeculotte m. æble og løg
 
2-3 lammeculotter (kig på størrelsen – helst øko)
2-4 æbler (2 pink lady eller 4 Inge Marie eller lign. – om muligt øko)
3 dl opløst bouillon (kogende – A. Vogel)
1 stort løg (øko)
1 kinesisk hvidløg eller 4 alm. fed (helt øko)
salt (helst stensalt ellers urte/havsalt)
Fremgangsmåde
Fjern rester af sener og urenheder med en kniv. Snit fedtet i tern, så snittene går igennem ned til kødet og gnid oversiden med salt og presset hvidløg.
Pil løget og snit det i både. Æblerne skylles og skæres i både, hvorefter kernehuset fjernes. Bland løg og æbler og læg dem i et ildfast fad, som passer i størrelsen til lammeculotterne. Hæld bouillonen over og læg culotterne over. 
Sæt dem i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Tag fadet ud og læg cuvetterne på en varm tallerken og dæk dem let til, så de holder varmen. Lad dem trække i ca. 10-15 minutter. Læg de hele stykker løg og æble ved.
Hvis du vil have sovs, så hæld resterne inkl. kraften igennem en sigte. Mos rester af løg og æbler igennem sigten med en ske. Varm op og smag til. Er du til tyk sovs, så jævn evt. med lidt majsmel opløst i vand. 
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *