Er du kommet godt fra start?

 

silhouette-running-1178014-mNytåret er jo traditionen tro, der hvor mange af os starter på noget nyt og fralægger/kæmper ud af gamle uvaner. Mange af jer er sikkert som jeg gået hårdt i gang med kosten 🙂 Så her er nogle gode hjælpe tips.

Jeg har selv bruge de første par uger af året til at komme af med min Pepsi Max afhængighed. Jeg har i mange år drukket 1,5-2 liter Pepsi Max om dagen. Totalt usundt men for pokker hvor har jeg været afhængig 😉 Som sådan skulle det jo ikke gøre noget ved PCOén, men det gør noget ved pengepungen og så kan så meget kunstigt sødestof bare ikke være godt. Jeg har ikke rørt Pepsi i over 2 uger og har bare erstatte med vand. Så det er super godt. Det har været hårdt og er slet ikke ovre endnu 🙂 Jeg havde forventet noget meget positivt i min krop. Men kan slet ikke mærke noget forskel. Synes ikke engang at min mave er blevet mindre. Faktisk oplever jeg en voldsom sult. Men jeg kæmper videre og glæder mig over at spare penge 🙂

Og så har jeg taget mit livs beslutning. I over 40 år har jeg kæmpet med vægten. Har været på slankekur i over 30 år og nu er det nok. Jeg har givet mig selv et år til at komme ned i vægt. Hvis jeg ikke til nytår har tabt mindst 30 kilo, så skal jeg have en Gastric Bypass. Overvægt har ødelagt alt for meget af mit liv og nu må jeg sadle om. Men det er vigtig for mig at prøve at undgå en operation. For det første er jeg angst for operation og har absolut ingen gode erfaringer med operationer (nok pga. min fibromyalgi). Men også det faktum at det kan gå galt og der er bivirkninger. Så nu har jeg besluttet at kører LCHF i et år for at prøve at undgå operationen. Jeg føler mig meget motiveret og har indset at nu skal det være. Jeg er ved at køre alt i stilling og finde ud af hvad jeg skal gøre for at have bedst mulig opbakning og støtte. Det gælder mit liv – det har jeg indset nu. Jeg vender tilbage med flere indlæg om emnet 🙂

Nå, det var jo de gode tips vi kom fra 🙂 Hvad er der af hjælpe at hente her på PCOliv. Nedenunder har jeg samlet nogle af de bedste links og tips. Så kan du læse dem der fanger din interesse 🙂

Først skal du sætte dig ind i kosten. Hvilken kosttype vil du spise efter? KISS, LCHF, Din-PCOdiæt , Frk. Skrumps PCO kost eller måske noget helt andet?

Se de mange alternativer for ris, pasta og kartofler

Se købeerstatninger for ris, pasta og kartofler

Kroppen reagere på kostændringer. Læs her om hvad 14 dage gjorde ved mig 😉

Mine eksempler på dagplaner med LCHF. De kan måske inspirerer.

Eksempel på en dagsplan med “Spis dig i balance. 1400 kcal.

Dyrk motion – læs her hvorfor det er så vigtigt for os PCOpiger

Sådan læser du en varedeklaration.

Forstå dine blodprøver (i forhold til PCO)

Prøv at melde dig ind i PCO Danmark på Facebook. Det er en meget aktiv gruppe, hvor du kan spørge om alt med PCO 🙂

Investér i dig selv. Giv dig selv tid til fred og ro. Og er du usikker på din kost så kontakt en diætist der ved noget om PCO

Indkøb af de specielle vare er vigtig. Du kan hele januar få 10% hos Lowcarbstore.dk  hvis du bruger rabatkoden “Nytliv2015”. Ellers får du normalt 5% når du oplyser koden “PCOliv”. I shoppen kan du få alt hvad du behøver.

10 dages gratis træning i LOOP Kalundborg og Ringsted.

pile-of-books-1-1272854-m

Gode bøger

Spis dig i balance – Biblen 😉 Frk. Skrumps kost
Spis dig rask – KISSkost
Spis dig gravid – KISSkost (forældet, men Forfatteren kommer snart med nu bog)
Spis dig mæt og glad  med LCHF – Jane Faerbers gode bog. Man kan lave opskrifterne mere fedtfattige (Gælder også de to næste bøger)
Mæt og slank med LCHF
LCHF – året rundt
Sund Base – gammel bog stadigvæk brugbar. Forfatteren er formand i PCOforeningen.
Stenalder kost – Thomas Rode´s bog. Meget inspirerende.
LCHQ – bøgerne. Der kommer snart en anmeldelse her på bloggen af dem.
Mine egne bøger – alle velegnet til PCO og GRATIS 😉

 

Det var mine små tips for denne gang. Og så er jeg spændt på at høre hvordan du er kommet fra start 🙂

 

 

 

2 thoughts on “Er du kommet godt fra start?

    1. Hmm, gad vide hvor resten af mit indlæg blev af. Der hvor jeg skrev at grønsagsjuice er det bedste alternativ til sodavand. og at jeg selv slås med afhængigheden for tiden bl.a. fordi sodavand har været så svine billig i december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *