Fødselsdagskage

I dag fylder min blog 1 år – HURRA! I den anledning skal I da have en rigtig lækker kage. Det er klart den bedste kage jeg endnu har lavet (altså PCOvenlig). Jeg serverede den til gæster i lørdags og de var vilde med den. De bad mig dog om at bringe en lille advarsel – den mætter meget og man får nemt spist for meget;-)

Fødselsdagskage

Kagebunde
4 Æg
6 spsk. Sukrin – eller andet sødemiddel
100 g. Mandelmel fra Funktionel mad
100 g. Kamutmel
1 dl. Mælk
100 g. Smør
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vanilje

Jordbærmousse
½ l. Piskefløde
100 g. Sukrin – eller andet sødemiddel
500 g. Jordbær
1 tsk. Citron saft
7 blade Husblas
1 tsk. Vanilje.

Toppings: 350 g. Blandet bær (Bær symfoni) gerne rørt med lidt sødestof, da det ellers er meget surt.

Læg husblas i blød i koldt vand. Piske fløde til flødeskum. Blend bærene og sukrinen. Tilsæt citronsaft, vanilje og husblas. Varm bærene igennem til husblasen er opblødt. Giv det et lille opkog. Afkøl massen. Når det er koldt røres lidt af flødeskummet i af gangen. Sæt det hele koldt til det begynder at stivne (kan godt tage et par timer). Det må ikke nå at blive helt stift.

Tag to rørerskåle frem. Put 4 æggeblommer i den ene og de 4 æggehvider i den anden. Pisk æggehviderne helt stive (og gem dem til sidst). Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukrin. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk godt. Til sidst vendes de pisket æggehvider forsigtigt i dejen. Dejen i en smurt springform. Kagen bages i en 180 grader varm ovn i 30-40 minutter. Afkøl kagen.

Når kagen er kold deler man den i to (ligesom en lagkage). Læg et lag af jordbærmoussen imellem. Læg toppen på kagen og smør hele kagen med det sidste jordbærmousse. Stil kagen i køleskabet.

Kog bærene til toppen meget kort sammen med lidt sukrin. Tilsæt evt. lidt maizena, så det bliver lidt tykt. Afkøl og hældes overkagen lige inden serveringen.

12 thoughts on “Fødselsdagskage

  1. Den ser virkelig god ud 🙂 Stort tillykke med bloggen. Jeg har næsten været med fra begyndelsen, og kan se den store udvikling siden har været igennem. Tak, for at du gider bruge så meget tid på bloggen 🙂

  2. Tillykke med dagen og tillykke til alle os pco piger!! herligt at du har lavet denne blog, den er fantastisk og det er super at få inspiration hver dag!! TAK.
    Mvh. Heidi

  3. Tillykke med dagen og tak fordi du har kastet dig ud i denne blog, den er intet mindre end fantastisk !!! Nyder godt af al inspirationen og glæder mig meget til, at smage kagen hjemme hos Mette ;-))

  4. Ej sidder man her og er ved at drukne i eget mundvand… LÆKKERT!
    Den skal laves en eller anden dag i december selvom der ikke er nogle fødselsdage.. Måske man skulle gøre lidt ekstra ud af at fejre fødselsdag for ham Jesus i år 😉 Måske fejre ham en måned før tid med denne lækkre kage!!?!

  5. Stort tillykke med din blogs fødselsdag. Det er en rigtig god side og værdsætter at du bruger din tid og energi på siden.

  6. Tillykke!!! 🙂

    Du havde nok alligevel ikke forventet at det ville tage sådan om sig i løbet af et år, havde du(?) 😉 SKØNT at det blev sådan 🙂 Er GLAD for sitet!

    Og kagen, ser faaantastisk ud! Mmm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *