Farvel og tak for alt I har givet mig :)

Nu er der kun et par dage til at Mai-Britt overtager bloggen, og jeg vil gerne lige nå at sige farvel til alle jer skønne læsere 🙂 I har betydet så uendeligt meget for mig. Husk at dem af jer der har lyst stadigvæk kan følge mig på FruSpinat.dk. Der kan I følge mig og min familie. Bloggen  handler dog slet ikke om PCO/S, men jeg håber at I alligevel vil kigge forbi og evt. sende en lille hilsen 🙂

I snart 8 år har jeg blogget nu. Brugt mig selv, skrevet om mig selv og virkelig arbejdet hårdt for at bloggen er det, som den er i dag 🙂 Jeg er stolt (det må man gerne være lidt) og normalt er jeg glad for det jeg laver 🙂 Især når jeg modtager skønne dejlige beskeder fra jer læsere. Når disse beskeder tigger ind i min mailbox eller på bloggen, så fyldes mit hjerte med varme og glæde. I er så søde til at skrive til mig. Og det er lige det der gør at jeg bliver ved 🙂 Her er nogle af de dejlige eksempler.

“PCOliv.dk gav mig ro og håb da jeg selv fandt ud af at jeg havde PCO, og jeg elsker alt på siden!”

“Din side har været en stor del af mit liv med PCOS, fertilitetsbehandlinger og jagten på “hvem er jeg nu”.”

“Jeg elsker virkelig pcoliv.dk, den har hjulpet mig så meget! Da jeg for 1 år siden fandt ud af, at jeg havde pcos anede jeg intet om det. Den her blog har virkelig hjulpet mig”

“Tak til dig Nina. Du er skyld i at jeg for 2 uger siden er blevet mor. Vi havde prøvet i flere år, men først da jeg fandt din blog, fik viden op PCO og fik inspiration til min kost, gennem dig, at jeg blev gravid. Vi er så taknemmelige.

Det jeg har bygget op.
Hvad er det så jeg har arbejdet på og bygget op i de 8 år? Det kan jeg godt fornemme at mange af jer nyere læser selvfølgelig ikke ved 🙂 Der er jo ingen der læser blog indlæg der er 7-8 år gamle 🙂 Dengang jeg startede bloggen, var der ingen Low carb, LCHF eller KISS opskrifter at finde på nettet. Bogen “Spis dig gravid” var næsten lige udkommet og var det eneste sted man kunne hente inspiration. Jeg måtte undersøge alt, og opfinde alt. Der var virkelig ingen opskrifter at gå ud fra 🙂 F. eks kunne man ikke finde en kage eller brød opskrift uden en eller anden form for mel. Man kunne slet ikke få ingredienser til det i Danmark. Jeg købte ind i Norge til at starte med 😉 Det var super sjovt og spændende. Jeg har elsket og elsker stadigvæk at udvikle nye spændende ting.  Heldigvis er der jo i dag massere af god inspiration at finde på nettet.

Der var et rigtig godt PCOforum, som jeg brugte flittigt dengang. Det lukkede desværre og efter tilladelse fra kvinden bag PCOforum, åbnede jeg PCOnet i forbindelse med bloggen. Et godt forum blev det til, men efter et par år løb tiden fra denne form for forum. Alt foregik på Facebook. Derfor valgte jeg at lukke PCOnet og startede Facebookgruppen PCO Danmark. Jeg reklamerede for gruppen her på bloggen, og snart voksede gruppen sig stor. I dag, et par år efter, har gruppen over 3100  medlemmer og er super aktiv. Det er en rigtig god gruppe og det er ikke mindst medlemmernes skyld 🙂 Jeg er for nyligt stoppet som admin i gruppen og har overladt den til andre 🙂

Bloggen er i dag også stor. Rigtig mange af jer kigger dagligt forbi og det er så fantastisk. Det viser at samarbejdet med diætister, ernærigsfysiologer, gynækologer, kokke, jer læsere osv. fungere, og at der er brug for bloggen. Nogen har måske set at jeg f.eks på Facebook ikke  har så mange følgere. Mange blogge har jo måske 50000 følgere på Facebook. Det har også gennem tiderne undret mig lidt, men jeg er nået frem til at PCO desværre, er noget som mange stadigvæk er lidt flove over og ikke vil reklamere med. Derfor kigger mange med sådan lidt på sidelinjen. At like en gruppe eller side på Facebook, er trods alt noget alle ens venner kan se. Så mange af jer kigger med i smug 😉 Og sådan skal det være – her er plads til alle 🙂

Gennem årene er viden og det tabubelagte heldigvis forsvundet lidt, men det er stadigvæk noget, som mange kvinder har svært ved at tale om og mange føler sig ensomme. Og lige præcist det skal vi have gjort op med 🙂 PCO må ikke være et tabu, og vi skal snakke om det og være åbne. At leve PCOvenligt er også noget der ofte kun fylder i perioder af ens liv. Jeg håber at jeg med bloggen, forum og Facebook gruppen, har hjulpet en del til at PCOS bliver anderkendt, og at mange kvinder føler at de ikke er alene om det. Mange af jer har gennem årene fortalt jeres historier på PCOliv.dk. Tak for det – det har været vigtigt at få de historier ud.

Det med pengene
Penge har aldrig været min drivkræft og bliver det heller aldrig 🙂 Så ville jeg bestemt sidde et andet sted i livet. Men passion og det at give, er der imod noget der driver mig og giver mig så meget retur. Jeg forsøgte en periode at komme til at leve at PCOliv.dk. Jeg indførte at man skulle betale for at se opskrifterne (som mange andre steder på nettet), jeg holdt foredrag, lavede madlavningskurser, udgav bøger (husk i øvrigt at de fjernes efter d. 1. Så hent dem gratis i dag BØGER. Det blev ikke rigtig godt. Jeg kunne leve lidt af det, men allerede dengang knep det helbredet og jeg kunne ikke holde til det. Jeg vendte tilbage til at blogge blev helt gratis og fandt mig selv igen 😉

Det er også sådan I bedst har kunnet lide det. Mine største succeser har helt klart været min kage og brød opskrifter. I har nu også kunne lide mine blogindlæg om kendte med PCO/S, medicin, boganmeldelser, beretninger fra mit eget liv, brevkassen, opskriftprøvninger, indlæg hvor jeg har lagt krop til sukkerafvænning og forskellige kosttyper osv. I har været nogle taknemmelige læsere 🙂

Jeg er gennem årene blevet tilbudt en del penge af firmaer, som ville bruge jer kære læsere. Det har især været firmaer for slankemidler, fertilitetsprodukter, diætister med mærkelige kure osv. Jeg har forsøgt at holde det fra jer, da vi PCOkvinder ofte er så letpåvirkelige mht. produkter. Vi gør stort set alt, hvis vi får at vide det hjælper os med at tabe kilo eller at blive gravide. Det pres er I ikke blevet udsat for på min blog, forum eller I PCODanmark. Og det er jeg faktisk stolt af. Jeg kunne være en velhavende kvinde i dag, men der er I læsere altid kommet forud. Jeg har ville stå 100% inde for de ting, jeg har formidlet.

Mit helbred
Desværre er mit helbred ikke godt. Jeg har fået æggestokkræft. Jeg fik det konstateret for et år siden og i december fik jeg et tilbagefald. I disse dage går jeg i kemobehandling. Men jeg har desværre flere udfordringer med helbredet og det her kunne mærkes de sidste år på bloggen. Jeg har simpelthen ikke haft energien til det, som sådanne en blog kræver. Jeg må også erkende (selvom jeg nægter det), at statiskkerne ikke er med mig. Jeg ved ikke hvor lang tid jeg har tilbage af livet – odds er bestemt imod mig. Og jeg skal vælge hvad min tid skal gå med. Jeg har derfor fravalgt, alt der giver unødvendigt stress og koncentrerer mig om, at give mine børn alt. De er kun 7 og 10 år. Om nogen har de fortjent hver en lille dråbe af energi, som jeg har 🙂

Da bloggen betyder så meget for mig, er det super vigtigt for mig, at have fundet den rette til at køre bloggen videre, tilfører den energi og viden. Og det er jeg sikker på at Mai-Britt er den rigtige til. Jeg håber I vil tage godt imod hende 🙂

Jeg har mange drømme for PCOliv.dk som jeg ikke har fået fuldført, men tiden er inde og en anden må tage over. Jeg har slet ikke fået skrevet alt det jeg gerne vil til jer, men må indrømme, at jeg er meget påvirket, og lukker af, for at skulle sige farvel til min elskede blog. Jeg nægter dog at den skal dø langsomt, da så mange af jer PCOkvinder stadigvæk har brug for hjælpen, sammenholdet, viden og ikke mindst inspiration til livet. Og det håber jeg at I fortsat kan få her på bloggen.

Nu ævler jeg frem og tilbage og indlægget her er slet ikke blevet det jeg ville 🙂 Så nu tror jeg at jeg vil takke af.

Tak
Tak er et fattigt ord, og jeg ville virkelig ønske at jeg kunne skrive noget andet 🙂 PCOliv.dk og jer læsere har betydet så meget for mig gennem årene. Tak for alt hvad I har givet mig. I har gjort mit liv værd at leve og jeg har nydt hvert et sekund, som jeg har brugt sammen med jer her på bloggen, på PCOforum og på Facebook. Jeg vil stadigvæk være at finde på PCODanmark og husk at kigge forbi  FruSpinat.dk. Jeg vil elske at få besøg af jer 🙂

Farvel og tak for alt. Jeg vil savne jer og jeres hilsner

 Fra en meget berørt Nina

 

Mit håb for alle jer er, at I finder fred med jeres PCO/S, anderkender den og lære at leve med den. Det er på ingen måde en dødsdom, men selvfølgelig en udfordring. Anderkendelse og accept er vejen frem. Tage det stille og roligt, få viden om PCO/S og dele det med andre. Du er ikke alene – husk det.
Sammen er vi stærke.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *