Fastelavnsboller/flødeskumskager

(Janura 2012 –  tillader mig lige at genposte denne opskrift på de skønne fastelavnsboller)

Ja, ja – jeg ved godt at jeg havde sagt “ingen søde sager i januar”:-) Men nu får I altså en opskrift alligevel;-) Fastelavn nærmer sig og jeg tænkte at vi må da have en opskrift på fastelavnsboller. Men egentlig er det nok mest fordi jeg savnede flødeskumskager;-) Disse blev nydt med stort velbehag. Guf, guf, guf:-)

Jeg tænker at man kan måske komme lidt nemmere over dem her, ved at bruge sukkerfrit kagecreme (hvis man kan tåle det)

 

 

Fastelavnsboller/flødeskumskager
Boller – 6 stk.

2 dl. Mandelmel ikke dehydret (jeg brugt færdigkøbt, der er meget fint)
1 dl. Kamutmel eller hvid hvede
2 spsk. Sukrin
2 spsk. Skallin eller fiber husk
2 Æg
1 ½ tsk. bagepulver
lidt Salt
½ dl. Mælk
1 spsk. Smeltet smør
evt. 1 tsk. Kardemomme (hvis man kan lide det)

Creme
1 Æg
3 spsk. Sukrin eller andet sødestof
1 spsk. Maizena
2 dl. Mælk
2 tsk. Vanilie

Pynt – Chokolade (ca 50 g.) og 1/4 piskefløde (skal piskes)

Start med at lave bollerne. Rør æg, sukrin, skalllin, bagepulver, salt, mælk og smør godt sammen. Tilsæt mandelmelet og Kamutmel. Afsæt 6 klatter dej på en bageplade med bagepapir. Brug en våd ske, så dejen ikke klistre fast. Bag bollerne i en 180 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Når bollerne er kolde skal de pensles med smeltet chokolade.

Cremen.
Pisk alle ingredienserne sammen. Kog cremen i ca. 1 minut under konstant omrøring. Afkøl cremen lidt og hæld den i en frysepose. Læg den i køleskabet til den er helt kold.

Sammenlægning.
Skær bollerne over. Smør et tynd lag syltetøj på bunden. Læg en klat creme på midten af bollen. Sprøjt flødeskum rundt i kanten og over cremen. Bollerne lægges sammen.

Tip: Man kan bruge sukrin melis til glasur i stedenfor chokoladen. Put revet marcipan i flødeskummen, pynte med kokos osv.

 

.

13 thoughts on “Fastelavnsboller/flødeskumskager

 1. De ser helt fantastiske ud de kager 🙂 Har dog lige et spørgsmål ang. fiber husk. Min søster spiser noget fiber husk (i en grøn indpakning) og hun siger man ikke kan bage med det. Findes der en anden slags/variant af fiber husk man kan bage med? Og hvor køber man det?

  1. Enig i at kagerne ser rigtig lækre ud. Du kan godt bruge det almindelige “Husk” i den grønne/hvide pakke til at bage med, efter min mening.

 2. Jeg har brugt alm. husk til bagning (da jeg ikke havde andet). og syntes de fungerede godt nok.Ved ikke det tekniske hvorfor der bliver anbefalet andet. Men hvis det er så kan du købe skallin hos Frk. Skrump (se reklame på forsiden.

 3. Kagerne kan varmt anbefales 🙂 Serverede dem i går for min svigermor, og hun synes de var rigtig gode – hvilket jeg bestemt også synes. De minder lidt om flødeskumskager fra bageren 😀

 4. Hmm, mine blev mere bolle-agtige, og ikke sådan luftige med hulrum inden i, som fastelavnsboller normalt er. Ved ikke, om det er fordi jeg selv lavede mandelmelen, men de smagte nu godt alligevel 😉

  Tror bare at jeg næste gang, laver dem til medajle-bund og top i stedet.

 5. Mie, der kommer ikke hulrum indeni. Det er ligesom en almindelig bolle. Bare sød og lækker. Mandelmelet kan sagtens spille ind. Det man køber er meget fint og hæver bedre.

 6. Ahh, se så blev jeg meget klogere, synes bare at det så sådan ud på billedet 😉 Men så blev mine lige i øjet og smagte rigtig dejligt 🙂

 7. Hov forresten så hakkede jeg chokoladen fint og puttede på bollerne lige da de var kommet ud af ovnen, så var det efter kort tid lige til at smøre ud som overtræk.

 8. Hej

  Hvor er det bare skønt med en side med denne hvor man altid kan finde inspiration når man er ved at køre træt.

  Må vi gerne bruge Maizena? Det troede jeg nemlig ikke, men måske er det fordi mængden er så forholdsvis lille?

 9. Mums de var gode. De smagte så godt at min man troede der var “dårlige og usunde” ting i 🙂 Cremen er vældig nem at lave.

 10. FANTASTISK OPFINDELSE! Min kæreste og jeg er helt vilde med dem!! Virkelig lækre, og med sådanne opskrifter gør det det meget nemmere at undvære alt det ‘farlige’ mad ude i verden, som vi ikke må få 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *