Flødeboller – af Emilie.
Jeg har fået denne opskrift af en læser -Tak Emilie. Opskriften er på lækre flødeboller. Jeg kastede mig ud i forsøget, for de lyder bare super gode. De blev meget lækre. Jeg skulle dog ikke bruge så meget vand til marcipanen. De tager noget tid at lave, men jeg kastede mig over dem, dagen efter jeg havde fået 5 vacciner og bare skulle koncentrerer mig om noget;-) Og da jeg samtidig havde gevaldigt ondt af mig selv, så passede det fint med disse som belønning. Jeg lavede halv potion. Og der var rigeligt til flere dage:-)
Emilie skriver at man kan prøve at tilsætte lidt jordbær essens eller lakrids essens til guffen, hvis man vil have en anden smag end den almindelige.
Flødeboller – af Emilie
Marcipan(bund):
500 gram smuttede mandler eller mandelmel
2 dl vand (en smule af gangen)
2 stk past æggehvider (kan erstattes med 1/2 dl vand)
1 dl perfeck strø (isis) eller anden “sukker”
1 spsk perfect fit (isis) eller anden “flormelis”
Guf:
6 stk past æggehvider
6-8 spsk perfect fit (isis) eller anden “flormelis”
Overtræk:
600 gram mørk chokolade
1 spsk smør
1/2 spsk flydende sød
Opskrifts procedure
Mandlerne tørres godt i et viskestykke efter de er blevet smuttet, og blendes (Sørg for at have en god blender, eller blend en håndfuld ad gangen). Vandet og perfect strø koges i en gryde til perfect strø er helt opløst.
Hæld mandelmelet i en skål sammen med perfect fit og æggehviderne, hæld derefter vandet i lidt ad gangen til massen er fast og meget lidt klæbende. Rul det til en pølse med bagepapir og læg det i køleskabet.
Pisk hviderne helt stive og tilsæt en spsk ad gangen af perfect fit til du selv synes det smager rigtigt, det skal have en konsistens som guf. Put det hele i en fysepose og sæt det i køleskabet
Tænd ovnen på 180grader varmluft. Tag marcipanen ud og skær skiver af rullen, der kan ligge 16 på en plade, sæt dem i ovnen i ca 5 min til de begynder at blive gyldne og sprøde.
Derefter skal de køle noget af.
Sæt nu ovnen ned på 150 grader. Tag guffen ud og klip et hjørne af posen og lav toppe på alle bundene, sættes i ovnen til guffen begynder at blive gyldne ca 4-5min. Så skal de køle helt af på bordet.
Tag nu 600 g 70% chokolade og smelt i microovnen eller over vandbad. Tilsæt en spsk smør og flydende sød til du synes den ikke smager bitter mere. Lad nu bollerne stå på pladen og brug en spiseske til at hælde den flydende chokolade på, sørg for at alt guffen er dækket, (drys evt lidt kokos på toppen, eller put lidt nes-kaffe i chokoladen, hvis de skal ha lidt kaffesmag). Stil dem nu på køl i ca 2 timer og du har verdens bedste sukkerfri flødeboller.
Tip. Jeg brugte en bagepensel til at putte chokoladen på. Jeg synes det er nemmere.
Jeg har altid været HELT VILD med flødeboller. Uha da.. Jeg kunne altid spise en flødebolle eller tre 😉 Så jeg blev simpelthen så glad da jeg så denne opskrift. Nu er den afprøvet, og UHA de er gode! Dem kan jeg varmt anbefale! MUMS!!! Det tog noget tid, men det var slet ikke så svært som jeg troede. Ikke sidste gang jeg har lavet dem 🙂
Jeg vil til at lave flødebollerne og kunne godt tænke mig at de blev lidt forskellige. Hvor køber man lakridsessens, det har jeg ikke kunnet finde nogen stedder?
Jeg har lige lavet disse flødeboller, og desværre faldt skummet sammen, da jeg havde bagt dem og de stod til afkøling… nogen som har en ide om hvorfor det kan være? Det stod fint og stift da de kom ud af ovnen… 🙁
Mine faldt også sammen 🙁
Er der nogen der ved om der findes et velsmagende sødemiddel der kan bruges til at koge en sirup af så jeg kan lave italiensk marengs og fransk nougat?