Fløde”Kartofler”

Så må jeg vist hellere løfte sløret (til jer der har fuldt med på Facebook). Mine Fløde”Kartofler” er lavet med kålrabi og er absolut helt fantastisk. Når man ikke har fået flødekartofler mange, mange måneder, så er det her altså bare guf. Vi sad faktisk og snakkede om, at det var bedre end de rigtige:-) De var bløde og smaskede og smagte næsten som kartofler. Lidt mere sødt, så jeg kan anbefale en frisk, sprød og lidt syrlig salat til. Kålrabien suger fløde og krydderierne, men afgiver ikke stivelse, som kartofler. Jeg synes dog at de var godt snasket. Hvis man gerne vil have rigtig meget snask, så kan man tilsætte noget revet ost. Det her skal jeg serverer for mine gæster næste gang:-)
Tænk at jeg engang har fundet PCO-venlig kost begrænset. Det kan jeg slet ikke se i dag. Jeg ville aldrig have lavet dette hvis jeg kunne tåle kartofler – og så var jeg sørmer gået glip af meget;-)

Kålrabi har en GI på 72. Her er hvad Netslank skriver om  grøntsager med højt GI.
Visse grøntsager har højt GI og skal derfor ikke være den foretrukne grøntsag. Men det er OK at spise dem en gang imellem i et måltid, hvor der samtidig er masser af protein og fedt. Det kan f.eks. være, hvis de serveres, når du er ude at spise.[password-protect]
Fløde”Kartofler”
1 stk. Kålrabi
1 løg
½ liter piskefløde
Lidt Herbes de provence
Salt og peber
evt. revet ost.
Skræl kålrabien og del den i otte stykker. Hvert stykke skæres i tynde skiver. Snit løget fint. Læg kålrabien og løgene i et ovnfast fad. Put krydderierne på og hæld fløden over. Bag fløde”Kartoflerne” i en 180 grader varm ovn i ca. 50-60 minutter. Rør rundt i fadet et par gange under vejs.
Tip: Du kan tilsætte lige de krydderier, som du synes om. Smagen på kålrabi minder meget om kartofler, dog lidt mere sød i det.[/password-protect]
.

21 thoughts on “Fløde”Kartofler”

  1. har nu kigget i alle butikker, hvor pokker finder man kålrabi?? vil prøve at dyrke nogle næste år i kolonihaven 🙂

  2. Man kan også sagtens bruge jordskokker – det smager også helt fantastisk. Faktisk bedre end rigtige flødekartofler 🙂

    1. Tak for tippet:-) Jeg har bare et eller andet med jordskokker. Det giver så meget luft i maven, at det er meget ubehageligt. Den bivirkning har kålrabien ikke.

  3. Mnnnn det skal jeg have i aften til koteletter i fad – når de andre skal have ris.
    Jeg vil hellere have det her!
    Er der nogen der har erfaring med hvor længe man kan gemme/opbevare denne grøntsag?
    Jeg har 4 på lager men overvejer altså at hamstre en kasse i Brugsen – har et skur der er frostfrit, kan man mon det?
    Nogle eksperter på området?

    Maria MB

    1. Hej,
      er ikke ekspert men har selv funderet over det så undersøgte det. Nogen mener de kan holde 14 dage på køl eller koldt+mørkt andre siger 1 måned i plastisk pose koldt+mørkt.

      her skriver de at den kan fryses:
      http://www.raavareguiden.dk/groentsager/kaalrabi.html

      Mit råd uden at være ekspert gør et forsøg på fryse en pose hvis du har plads fryseren og hvis det så er ok så kan du jo hamstre og fryse ned 😉

      1. Har prøvet at fryse ned (hakket i en frost pose) den kunne de sagtens holde til. blev lidt blød men godt til det formål da de blev brugt til steges som en gang bras”kartofle”.
        Ved ikke om det sker noget med kemien i dem men går jeg næsten ikke ud fra.

  4. Mums det lyder godt – vi havde faktisk lige talt om herhjemme, at vi skulle prøve at lave “flødekartofler” med jordskokker og så kom du med denne opskrift. Vi har nemlig også det lille problem med luft i maven, hvorfor vi ikke helt har fået taget os sammen endnu. Jeg må ud og finde noget kålrabi, for jeg glæder mig til straks at afprøve den. 🙂

  5. Prøvede fluks opskriften i går. MUMS den kan virkelig anbefales. Smager næsten som flødekartofler. Eneste forskel er at det smager meget lidt af kål. Det skal spises SNART igen. Mums. Tak for endnu en fantastisk opskrift.

    Carina: Jeg fandt i øvrigt kålrabien i Føtex 🙂

  6. Mums! Er blevet lavet her til aften – bestemt en ret jeg vil huske næste gang man skal i byen og have noget PCO-venligt med til en fælles buffet…

  7. Ooh la la…de her “kartofler” var rigtig gode, selv manden savnede ikke kartoflerne i retten 🙂
    Jeg vil dog sige, at kålrabien kræver mere krydderi end kartofler når de tilberedes som her…men det gav mig gode ideer til den første jul uden kartofler…er sikker på at kålrabi-tern vil være godt brunet i sukrin/birkesød!

    1. Sanne, kålrabién kan sagtens laves som brunet kartofler. Der komme faktisk en opskrift på bloggen her i morgen;-)

  8. Har nu prøvet at lave både flødekartoflerne og pomfritterne – mums!!!! Åh hvor er det skønt at få :o)
    Fandt kålråbi hos en lokal økologisk gårdbutik – 5 kr. pr. stk – god, billig og mættende!!! Skønt – flødeudgaven serveres til min fødselsdag i december, så ser vi, hvor mange, der opdager, at det ikke er kartofler 😉

  9. Mums det lyder lækkert. Jeg har aldrig smagt kålrabi… Smager det som knoldselleri? Eller minder det mere om kartofler? Kan knoldselleri eller andre rodfrugter mon også bruges i denne opskrift eller vil det ødelægge smagen?

    1. Kålrabi smager skønt. er meget mild i smagen som en kartoffel. Men desværre er det jo en grøntsag, som alle andre rodfrugter, vi skal spise med omtanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *