Forårslagkage – af Pia

Jeg har modtaget denne dejlige opskrift fra Pia. Mange tak for den:-) Pia skriver at hun har fundet opskriften på bundene i bogen “Spis maven flad”. Der står de som kyskager:-) Vi har fået lov til at bringe opskriften af forfatterne til bogen:-) Jeg synes det ser meget lækkert ud:-)

 

Forårslagkage – af Pia

Bunde
3 æggehvider
160 g perfect fit

Æggehviderne piskes halvt stive over vandbad, hvorefter perfect fit tilsættes langsomt, mens der piskes. Der piskes indtil massen er sej. Derefter hældes den ud på en plade og formes som to bunde. De bages ved 100 grader i 2½ time. Hvis man ikke ønsker de er lidt seje, skal de efter 2 timer bages på 75 grader i yderligere 12 timer. Når de kommer ud af ovnen smøres de med chokolade. Mens de bager, laves der en sirup af:

 

Sirup
4 tsk nescafe
1 dl vand
30 g nougat
1 tsk flydende sød

2 ½ dl. piskefløde

Det hele puttes i en gryde og varmes op. Hældes derefter i en skål og nedkøles. Når kagen skal samles piskes 2½ dl piskefløde forholdsvis stift og siruppen blandes i. Derefter ligges det hele sammen. Chokoladen på bundene kan undværes hvis kagen ikke skal stå.

 

 

 

4 thoughts on “Forårslagkage – af Pia

  1. Mmmm den lyder lækker… Glæder mig til at prøve den!
    Men nougat? Kan man få det i sukkerfri? I såfald hvorhenne? Eller laver i det selv? Og hvad er opskriften så? 🙂

  2. Ved ikke om man kan få nougat i sukkerfri udgave. I bogen “Spis dig gravid” står der at vi godt må spise nougat og mængden taget i betragtning, er ikke særlig stor når man deler kagen med andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *