Forkæl dig selv.

Jeg får jævnligt massage og nyder det rigtig meget. Sidst jeg var hos massøren, faldt snakken lidt på PCO og hvilken virkning massage har på PCO. Jeg fik min massør Gitte Theil Pedersen, der til daglig driver “Center for massage og udvikling” til at skrive lidt om det. Jeg synes faktisk at det er rigtig spændende, at man ved hjælp af massage kan påvirke sin krop så meget. Jeg har jo ofte følt det hjælper mig i stresset situationer og det gør at jeg nemmere kan klare hverdagens små udfordringer.  Du kan læse mere om Gitte og massage på hendes website www.gittetheil.dk

Hvad kan massage gøre for PCO-piger, der prøver at blive gravide?

Har du PCO og prøver du at blive gravid, er det ofte en periode fuld af bekymring (måske ligefrem angst), følelsesmæssige svingerne, evt. depression og højt niveau af stress.

Den svenske forsker Kerstin Moberg har forsket i det hormon, der stimuleres i bl.a. massage. Hormonet hedder oxytocin, og har følgede effekt i kroppen:

  • Man bliver mindre angst
  • Man bliver mindre depressiv
  • Man bliver mere social
  • Man får mere tillid til andre
  • Niveauet af kortisol, som er et langtidsstresshormon, nedsættes
  • Man bliver i bedre humør

Alt dette kan du således få stimuleret i en massage, hvor der er ro på, og hvor du føler dig godt tilpas. Hormonet kaldes også “the shy homone”, fordi det kun sættes i produktion, når man føler sig “hjemme” og i trygge hænder.

Har du PCO og prøver du på at blive gravid, kan massage derfor være med til at få din krop i den bedst mulige balance, så du skaber de bedste betingelser for at blive gravid. Er du samtidig overvægtig og/eller lider af forhøjet blodtryk, hjælper massagen bl.a. også på væske i kroppen.

Bliver du gravid vil du kunne genkende hormonet, som man både bruger til at føde med og amme.

Skrevet af:
Gitte Theil Pedersen
Nordlys massageterapeut
Registreret alternativ behandler
Centrumgaden 9, 1.tv.
2750 Ballerup
Tlf: 24 84 72 44
www.gittetheil.dk

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *