Forskere: Bær fjerner mavefedt

Spis masser af et bær, vi alle kender og slip lettere af med fedtet på maven. Sådan lyder rådet fra amerikanske forskere nu. Det lille vidunderbær indeholder nemlig en helt særlig ingrediens.

Mavefedt er en særlig slem synder i forbindelse med livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme og type 2 diabetes. Blåbær har imidlertid en god effekt på dels det abdominale fedt, kolesterolniveauet og sukkerindholdet i blodet:

”Vi så klare forbedringer hos vores forsøgsrotter, på trods af, at deres mad var meget fedtholdig,” fortæller en af forskerne på projektet E. Mitchell Seymour fra University of Michigan til det amerikanske sundhedssite WebMD.com.

Forskerne fortæller, at blåbær, som er ekstremt rige på antioxidanter, har en indflydelse på, hvordan kroppen ophober og bearbejder energi i form af glukose eller andre sukkerarter. Blåbærrene viser sig at reducere risikoen for hjertekarsygdomme og sukkersyge.

”Fordelene ved at spise frugt og grønt er der nok ikke nogen, der er i tvivl om, men vores forskning viser, at der er nogle helt særlige og naturlige stoffer i blåbær kaldet anthocyaniner, en slags antioxidanter, som har lovende indflydelse på helbredet,” tilføjer forsker på projektet Steven Bolling.

Læs hele artiklen her: http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article1670352.ece

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *