Forslag til din julemenu og glædelig jul

 

Skal du stå for julemenuen i år? Eller måske bare din egen? Det er jo lidt forskelligt hvordan vi griber denne aften an. Nogle af os PCOkvinder vælger at spise en helt normal julemiddag, og andre af os vælger at tilpasse den lidt, så vi ikke bliver dårlige 😉

Jeg hører til den sidste del. Jeg gider ganske enkelt ikke at blive syg den aften. Ikke når der findes gode lækre alternativer. For det vigtigste for mig (ved måltidet) er trods alt smag. Og smag kan man heldigvis få massere af i netop julemaden. Jeg laver f.eks altid min egen fond denne dag, så jeg kan lave jordens lækreste sauce – for den er vigtig 😉 Og jeg spiser massere af den og kød. Elsker bare kalkun, and og flæskesteg 🙂

 

Hvis jeg skulle spise en julemiddag der var tilberedt af en anden – hvilket jeg skal i år. Så vil jeg medbringe min egen tilbehør. Jeg vil spise kødet og faktisk også saucen (selvom den er lavet på lidt mel). Men jeg synes at mængden af mel i sauce er så lille og jeg får massere af fedt og protein til, så går den skefuld (eller to) nok. Men det er et valg man selv må tage. Den der kender din krop bedst er jo dig 🙂

Og så skal vi huske en ting. Julen handler om nærvær og kærlighed. Ikke om mad. Gør ikke maden til et problem denne dag. Hvis du vælger at spise en normal julemiddag, så nyd den. Nyd hver en bid og drop den dårlige samvittighed 🙂 Det bedste du kan gøre for dig selv er at tage et bevidst valg. Enten ” i dag spiser jeg ikke de andre julemiddag, fordi jeg ikke vil være dårlig”, eller ” i dag vil jeg nyde maden og det er mit valg” .

Og med disse ord, vil jeg gå på juleferie. Men jeg vender stærkt tilbage mellem jul og nytår 🙂 Jeg ønsker jer alle en rigtig glædelig jul. Fyldt med nærvær, kærlighed og glæde 🙂

Jeg slutter af med nogle gode forslag til dig der vil holde en PCOvenlig jul 🙂

 

 

Grillet and med rosenkugler 2

Jeg kan jo godt lide grillet and, så det er bestemt et godt forslag 🙂 Den kan også laves i ovnen;) Tilbehøret er så lækkert og du vil ikke savne kartofler – garanti fra min side 😉
Grillet and med rosenkugler

and

Langtidsstegt and fyld af smag er en anden lækker måde at tilberede anden på. Og kan klart anbefales 🙂 Her er det And i Römertopf

Faseret kalkun

Kalkun får vi næsten hvert år. Jeg elsker det 🙂 I år må vi dog undvære det, da svigermor står for menuen og det bliver and og flæskesteg. Men det smager jo også godt 😉

Den gode flæskesteg 4- mini

En god flæske steg er fantastisk. Mange spiser det juleaften 🙂
Flæskesteg med perfekt sauce og ovngrønt

søde glaskål

Søde glaskål – dem kan du bruge som erstatning for brunkartofler

.

Her skulle være et billede af brun sauce, men det har jeg ikke – mærkeligt nok 😉

.

En vigtig detalje juleaften er saucen. Der skal være massere af den og den skal smage fantastisk. Jeg koger fond selv til denne begivenhed 😉 Det smager nu engang bedre 😉

En god rødkål er også vigtig

rosenkålssalat

Dette er en lækker salat med rosenkål og appelsin. Det er et godt modspil til den lidt fede julemad

Rødkålssalat med appelsinmarinade

Denne rødkålssalat kan også være en mulighed

Ris a la mande

Du skal ikke snydes for Ris a la mande. Det her er en super lækker udgave – selvfølgelig uden ris 😉

Kirsebærsauce 2

 

Hjemmelavet sukkerfri kirsebærsauce Man kan også købe sukkerfri kirsebærsauce, hvis man ikke har mod på at lave det selv 🙂

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *