Fra barnløs til frugtbar

Har du forgæves forsøgt at blive gravid og fået konstateret PCOS, kan du hente hjælp og få gode råd i FRA BARNLØS TIL FRUGTBAR.

PCOS er den mest udbredte årsag til uønsket barnløshed og den mest almindelige hormonelle ubalance hos kvinder i den fødedygtige alder. PCOS står for polycystisk ovariesyndrom, og symptomerne er bl.a. maskulin hårvækst, overvægt, akne, træthed, sukkertrang og uregelmæssige menstruationer. Dertil kommer en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme og diabetes 2, så der er al mulig grund til at tage tilstanden alvorligt.

Gode kostvaner og motion har vist sig at være særdeles gavnlige og mange kvinder bliver efter de nødvendige livsstilsændringer i stand til at blive gravide og fuldføre graviditeten, mens andre oplever en mærkbar bedring i den generelle helbredstilstand.

Med udgangspunkt i de forskellige undersøgelser og forsøg, som er foretaget, fortæller ernæringsterapeut Tine Grandjean om de faktorer, som har indflydelse på udviklingen af tilstanden. Hun giver her konkrete kostplaner, opskrifter og råd om ændring af livsstil, som hun gennem sin mangeårige praksis har erfaret virker gunstigt på kvinder med PCOS.

Tine Grandjean er ernæringsterapeut, ernærings- og husholdningsøkonom. Hun er desuden formand for de danske ernæringsterapeuter og har gennem årene hjulpet mange, bl.a. kvinder med fertilitetsproblemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *