Gammeldags oksesteg
Mad som mormor lavede den. Eller det vil sige – næsten. Min kære mormor ville aldrig have tilsat rødvin, men det kan jeg godt lide;-) Dette er en super nem ret. Den passer sig selv og fylder hele huset med skøn duft. Søndag blev en rigtig hyggedag herhjemme og retten var perfekt dertil:-) Jeg fik squash spaghetti til https://pcoliv.dk/squash-spaghetti/ men kålrabimos eller blomkålsmos havde også været perfekt:-)
Gammeldag oksesteg
1 Oksesteg (1000-1200 g. af tykkam eller bov)
1/4 l. Piskefløde
1/2 l. Vand
1 Okseboulionterning
Salt og peber
Evt. 1 dl rødvin
evt. hvidløg
Brun stegen i smør, i en gryde. Hæld vandet, evt. rødvin og boulionen ved. Tilsæt salt og peber. Læg låg på gryden og lad stegen simre ved svag varme i 2-3 timer. Vend stegen under vejs. Den sidste times tid, hældes piskefløden ved, og simre med. Stegen tages op og saucen jævnes med lidt maizena (ikke hvis du spiser efter LCHF). Smag saucen til med salt og peber.
Kan virkelig anbefales… Hvilken sovs! Den var virkelig god!