Grøntsagsterrine

Denne grøntsagsterrine var rigtig god. En lidt anden form for tilbehør end vi plejer at få, og det var faktisk rart. Den var meget flot og da jeg ofte også spiser med øjenene, så er det jo rigtig godt;-) Den tog lidt tid at lave, men var på ingen måde svær. Jeg kunne måske godt have tænkt mig lidt mere ost i, men så røg fordelingen og ikke mindst kalorierne:-) Frisk basilikum havde været godt i her, jeg havde desværre kun tørret.Den skal skæres med en meget skarp kniv, og forsigtigt. Husk at presse den godt sammen:-)

Grønstsagsterrine
-4 personer

1 Aubergine
1 Squash
4 rød Peberfrugt
250 g Mozzarella
Salt og peber
Basilikum
Olivenolie

Grill peberfrugterne i ovnen til de er meget brune eller sorte. Vend dem under vejs. Tag dem ud og læg dem varme i en pose. Luk posen og lad dem køle af. Når de er kolde kan man tage skralden af dem. Tag skralden af dem og del dem i halve.

Skær aubergine og squash i store tynde skiver (på langs). Steg dem i oliven olie på en pande til de er møre.  Skær mozzarellaen i tynde skiver. Beklæd en rugbrødsform med folie. Byg terrinen op i lag. Skiftevis med grønstsager og ost. Husk at krydder lidt ind imellem. Luk folien og pres terrinen. Stil formen i køleskabet i min. et par timer til den er helt kold. (kan laves dagen i forvejen).

Hvis man servere terrinen med 120 g fuldkornspasta (ukogt vægt) og 4 kylling fillet, samt sauce af en dåse hakket tomater med krydderier. og max bruger 2 spsk olie,  så vil energifordelingen se sådan ud.

Energifordeling.
2097 g. 1966 kcal – 492 kcal pr. per.

30% Kulhydrat
31% Protein
39% Fedt

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *