Græsk Lammeculotte med spinattærte og myntetzatziki
Lammeculotter er lækkert kød. Lidt groft i det, men ikke så groft som lammekølle. Det har en fin smag og kan tilberedes som du kan lide det. Jeg er mest til at det er gennemstegt, men det er selvfølgelig en smagssag 🙂 Dette måltid er inspireret af Grækenland. Mynte, hvidløg, lam, spinat og feta. Mere græsk bliver det næppe 🙂
Jeg legede lidt og lavede baconkurve til tzatzikien. Det er bestemt ikke sidste gang at jeg laver baconkurve. Jeg forestiller mig dem med røræg til morgenbordet. Eller fyldt med grøntsager til aftensmåltidet. Gode var de 😉
Kødet er fra TP netmarked Det er bare så nemt 🙂
Græsk Lammeculotte med spinattærte og myntetzatziki
Marinade
4 fed hvidløg
1 spsk rosmarin
1 dl. olivenolie
saften af 1/2 citron
salt og peber
Myntetzatziki
5 dl. græsk yoghurt (så fed som mulig)
1 agurk
1 spsk olivenolie
1 spsk. tørret mynte
1 spsk. tørret dild
2 fed hvidløg
lidt citronsaft
Baconkurve
2 pakker bacon
Spinattærte
Dej
140 g revet ost
1 æg
5 spsk. pofiber
Fyld
350 g frossen hel spinat (optøet)
200 g feta
dild
Lammeculotter
Rør ingredienserne til marinaden sammen og gnid det godt ind i kødet. Stil kødet i køleskabet i nogle timer (gerne natten over). Grill kødet i ca. 30 minutter ved ca. 200 grader (indirekte). Hvis du ønsker dit kød mere rødt, så tag 5-10 minutter af stegetiden.
Myntetzatziki
Rør yoghurt, olie, mynte, dild, citronsaft og presset hvidløg sammen i en skål. Smag evt. til med lidt salt. Riv agurken og pres væsken væk (mellem hænderne eller i et klæde). Rør agurken i yoghurtsblandingen.
Baconkurve
Beklæd en form med to stykker bacon. Du kan bruge en omvendt muffinsform, som vist på billedet, eller lave en kugle af sølvpapir. Hvis du bruger forme, så husk at smøre dem. Snog ikke baconen for stramt, da den så vil trække sig. Og du får en åben form 😉 Grill baconskålene til de er gyldne og sprøde. Tag dem forsigtig af formene.
Spinattærte
Smelt osten i en lille gryde med sliplet belægning. Når osten er smeltet tages gryden af varmen. Pofiber og æg tilsættes og det røres sammen. Læg dejen på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir over og rul dejen helt flad. Den skal kun være et par millimeter tyk. Kram væsken ud af spinaten og læg det i en skål. Bland det med feta og dild. Læg fyldet på dejen og fold dejen over. Læg tærtestangen på en bageplade med bagepapir (brug evt. det stykke du rullede ud på). Bag tærtestangen i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) til den er gylden. Serveres direkte 🙂
Tip
Spiser du ikke LCHF, så kan du lette måltidet lidt ved at bruge skyr eller fedtfattig græsk yoghurt til tzatzikien. Du skal nok også springe baconkurven over 😉
Baconkurvene. Jeg tilberedte mine på grillen, men du kan sagtens lave dem i ovnen 🙂
Lækkert broccoli, her bare med olie og salt. Grillet til det er mørt. Kan igen laves i ovnen.
De færdige lækre lammeculotter. Tilberedt på min nye lækre pande, som stammer fra mit storkøb hos Homeshop.dk 🙂 Den er jeg godt nok glad for. Og det ser da bare lækkert ud, ikk´?