Græskarknækbrød
Jeg bager jo stort set altid mine egne knækbrød. Både fordi jeg på den måde kender indholdet og kan lave dem som jeg kan lide dem. Men også fordi de bare smager godt;-) Ofte bliver de brugt til “slik” om aftenen, med lidt god ost til. Det her er en af udgaverne, som er rigtig lækker og sprød. De bagte græskarkerne giver en rigtig lækker smag.
Knækbrødene kan holde sig længe i en kagedåse.
Græskarknækbrød
2 dl. græskar malet groft
2 dl. mandelmel
1 dl. hvid hvede
1 dl. hørfrø
1 dl. rapsolie
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 dl. vand
Rør alle ingredienserne sammen og lad dejen hvile i 10 minutter. Rul dejen ud mellem to lag bagepapir. Gerne så firkantet som muligt og helt tyndt (ca. 3 mm.). Skær derefter firkanter ud i den størrelse du ønsker. Jeg laver dem gerne i knækbrødsstørrelse, men nogle gange også som små kiks:-) Bag knækbrødene i en 180 grader varm ovn (normal) i ca. 10 minutter. Hold øje med dem. De får hurtigt farve.
Må vi spise hvid hvede?
I begrænset mængder, med fedt og protein, skulle det være ok:-)
Kan man evt erstatte hvid hvede med noget andet .?