Græske Butterbeans
Jeg er jo blevet nyforelsket – og det i butterbeans:-) Kom til at tænke på en forret jeg ofte fik i Grækenland. Nemlig bønner i tomatsauce. Kastede mig ud i forsøget og må sige at de blev rigtig gode. Sol og sommer kom flyvende til mig, og det kan man da bestemt godt bruge i disse kolde dage, hvor man bare længes efter forår.
Græske Butterbeans
150 g. Butterbeans
1 dåse hakket Tomater
1 Løg
1 fed Hvidløg
Olivenolie
½-1 tsk. Kanel
1 tsk. Mynte
Salt og peber
Sæt bønnerne i blød i rigeligt med vand i mindst 12 timer. Gerne 24 timer. Kog dem møre i nyt letsaltet vand. De skal simre i 30-45 minutter. De må ikke koge ud. Hak løget og svist det i olivenolie (gerne godt med olie), hæld tomaterne i, sammen med resten af ingredienserne. Hvis du ikke er vant til kanel og mynte i din mad så put lidt mindre i. Lad sauce simre i min 15 minutter. Put bønnerne i saucen.
.