
Græske Zucchini koketter
De her er en kæmpe smagsoplevelse. De ser nok ikke ud af meget, men hold da op de overrasker. Det er første gang jeg prøver at lave dem uden hvedemel, og må indrømme at de kan være lidt svære at vende, da de er porøse. Men med lidt snilde kan det godt lade sig gøre og er alt arbejdet værd:-) Guf, siger jeg bare.
De smager lige godt varme som kolde. Vi er nok mest til den kolde udgave her i huset. De fungere fint som snack, men også som tilbehør. Her var de del af en størrer græsk buffet:-)
Græske Zucchini koketter
-15 stk.
300 g. zucchini/squash
150 g. fetaost
1 æg
1 spsk. dild
peber
saften fra 1/2 citron
3 spsk. pofiber
2 spsk. sesammel
2 spsk. fiberhusk
Riv zucchini på et groft rivejern. Tryk væden ud af det, ved at klemme det mellem hænderne. Læg det i en skål. Bland resten af ingredienserne i. Bland det sammen med hænderne. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Steg små klatter på en stegepande med olie. Vend dem ikke før der er kommet en stegeskorpe på, da de er lidt porøse.
Hvor mange deller laver du af den portion?
Jeg fik 25 stk. Jeg har rettet i opskriften. Tak fordi du lige gjorde mig opmærksom på at jeg manglede at skrive det;-)