
Grillet fyldt nakkefilet med æbler og løg
Nakkefilet er noget af det bedste kød jeg ved Især på grillen. Den nakkefilet her var så ekstra lækker. Både pga. tilberedningsmetoden, men også fordi det var kød fra TP netmarked. Det er simpelthen så lækkert kød.
I denne skønne udgave har jeg lagt små skiver af æble, løg og andet guf ind imellem skiverne af nakkefilet. Det giver godt med smag og bliver lækkert. Jeg har også tænkt mig at afprøve metoden med tomater og ost Guf, guf.
Grillet fyldt nakkefilet med æbler og løg
-8 personer
2 kg Nakkefilet
2 æbler
2 rødløg
5 fed hvidløg
frisk timian
salt og peber
Salat med syltet løg
1 iceberg
1 agurk
4 tomater
2 dl. ærter
4 rødløg
1 spsk. oliven olie
2 spsk. hvid balsamico
lidt sødestof
Skær kødet som en hasselbagt kartoffel. Skiverne skal ca. være 0,5-1 cm tykke. I mellem hver skiv lægges en tynd skive æble, en tynd skive løg, lidt hvidløg og timian. Saml stegen med kødsnor. og drys stegen med salt og peber. Gril stegen over indirekte varme eller som jeg på den skønne Outdoorchef Ascona. Stegen fik ca. 2 timer ved 160 grader.
Bland olie og balsamico sammen og smag til med lidt sødestof. Snit løgene i tynde ringe og læg dem i dressingen. Lad løgene ligge i marinaden i minimum et par timer. Hæld løgene over den mixet salat lige inden servering.
Energiberegning pr. person
582 g, 572 kcal, 15% kulhydrat, 51% fedt, 34% protein