Grillkylling med agurkesalat – fra bogen “Hold maven flad”

Dette er en opskrift  fra bogen “Hold maven flad”.  Bogen er skrevet af Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell og er fyldt af dejlige PCO-venlig opskrifter. Foto af Henrik Freek Chistensen

Grillkylling med agurkesalat
4 personer

2 hele kyllinger (der skal være nok protein til alle)
8 spsk. olie
2 spsk. salt
8-10 fed hvidløg
peber
½ liter vand
2 agurker
2,5 dl æbleeddike
2 dl vand
100 g Sukrin
20 peberkorn
2 laurbærblade
3-4 spsk. flydende sødemiddel

gulerødder, skåret i stave

Kom kyllingerne i et fad, hæld olien over og drys med salt. Skær små lommer i kyllingekødet med en lille skarp kniv og stik hvidløgene ind i lommerne. Drys med peber. Hæld vandet i bunden af fadet. Bag i oven ved 200 grader i ca. 1-1½ time. Skær eller riv agurken i tynde skiver. Kom skiverne i en skål. Hæld æbleeddike, vand, Sukrin, peberkorn, laurbærblade og flydende sødemiddel i en gryde og giv det et opkog. Lad det køle af et par minutter og hæld lagen over agurkerne. Læg en tallerken eller lille skål over, så det ligger i pres. Lad det trække, til kyllingen er færdig. Server med f.eks. gulerodsstave.

350 kcal pr. person, når man ikke spiser skindet på kyllingen. Vil dog afhænge af kyllingens størrelse.

Tip. Du kan med fordel lave agurkesalaten dagen før. Der er meget kød i denne opskrift, man får en halv kylling pr. person. Det er selvfølgelig OK at spise mindre og evt. med noget andet tilbehør. Gem evt. lidt kylling til madpakken dagen efter og spis det på et stykke rugbrød med pesto eller avocado.

.

2 thoughts on “Grillkylling med agurkesalat – fra bogen “Hold maven flad”

    1. Ja, fotografen har virkelig taget et flot billed. Jeg kom også helt til at tænke på en skovtur i Dyrehaven eller til stranden:-)

Skriv et svar til Piskeriset Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *