Grillkylling med pasta og krydderurtesalat
Grillen bliver flittigt brugt herhjemme i øjeblikket og jeg elsker det bare:-) Det bedste på en grill bliver nu engang kylling. Det kan laves på 1000 måder og bliver altid godt. Det her er en af de bedste måder jeg har fundet at tilberede kyllling på:-) Der bliver lækkert sprødt skin og saftigt kød. Guf.[password-protect]
Grillkylling med pasta og krydderurtesalat
1 Kylling på 1300 g.
Krydderurter
2 citroner.
Krydderurtegrønt.
1 Blomkål
4 Gulerødder
100 g. Ærter
2 Æbler
1 Løg
2 fed hvidløg
1 stor håndfuld hakket Krydderurter (jeg brugte rosmarin, oregano, persille og timian)
500 g. Fromage Frais 0,4%
Saften af 1/2 lime
Salt og peber
100 g. grovpasta (rå vægt)
Skyl kyllingen. Del citronerne og læg dem ind i kyllingen, sammen med en masse dejlige krydderurter. Man kan også lægge krydderurter´og lidt hvidløg ind under brystskinnet. Det giver mere smag. Det gjorde jeg og du kan se billederne under energiberegningen. Grill kyllingen på inddirekte varme i ca. 1 time og 15 minutter. Men kig til den, da det er forskelligt efter hvilke kul, vind osv.
Del blomkålen i små buketter og kog det det i letsaltet vand i ca. 4 minutter (mere hvis du ønsker det meget blødt, men jeg kan godt lide at der er lidt bid i). Hæld vandet fra og køl blomkålen af. Kog pastaen og lad den køle af. Rør fromage frais med krydderurterne, lime, finthakket løg og hvidløg. Smag det til med salt og peber. Rør ærter, revet gulerødder og finthakket æbler i. Tilsidst tilsættes blomkålen og pastaen. Serveres koldt.[/password-protect]
Energifordeling
2910 g. 2488 kcal – 622 kcal pr. person
32% Kulhydrat
25% Fedt
43% Protein
Energiberegningen er lidt svær i denne ret. Men den er lavet ud fra at man spiser et stykke bryst med skin. Så man lade gæsterne om resten;-) Det skal så siges at der er rigtig meget salat. Vi kunne ikke spise det hele)
Brug en ske til at løsne skindet med og prop krydderurtene ind.
Sådan ser den ud når den er fyldt med krydderurter.
Lidt over en time på grillen og du har det her lækre resultat.
Og nej, den er ikke brændt, men det er krydderurterne der er mørke;-)
Grillkylling med pasta og krydderurtesalat