
Grissini – Duftende brød
Disse Grissini er en sjov ting at lave og ser festlige ud 🙂 De smager rigtig godt. Prøv med noget forskelligt pynt, som sesam, birkes osv.
Grissini
4 dl. lunkent vand
2 spsk. olivenolie
25 g. rugmel
100 g. mandelmel fra Funktionel mad – affedtet
50 g. Kamutmel eller hvid hvede
25 g. gær
1 tsk. salt
Pynt: Nigellafrø, sesam eller birkes
Udblød gæren i det lune vand. Tilsæt olie og salt. Derefter de tre slags mel. Rør dejen godt sammen. Lad den hæve i 1 time et lunt sted. Rul forsigtigt lange stænger på tykkelse med en lille finger. Det kan være lidt svært at få dejen til at hænge sammen, men det kan godt lade sig gøre. Man skal bare være forsigtig. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem hæve i 30 minutter. Pensel dem med oliven olie og rul dem evt. i nigella, sesam eller birkes. Bag dem ved 180 grader i ca. 150 minutter.
Energifordeling pr. stk: 22 kcal, 31% Protein, 34% fedt (23%mufa), 35% kulhydrat (2 g.)
skal der ikke mere mel i? min dej er helt flydende :/
Opskriften er rigtig nok. Det er en lidt klisteret dej, men det kan lade sig gøre. Tænker om du mon har brugt købe mandelmel fra Funktionel mad? Det er den jeg bruger og den er dehydret og suger dermed meget mere væske end hvis man maler det selv. Der er også forskel på de forskellige mærker af mandelmel.