Grovbrød i Römertopf

Eller i rumlepotten, som den hedder herhjemme;-) Jeg fik denne rumlepotte i julegave. Det har været et gaveønske i mange år og endelig lykkes det;-) Den har allerede været i brug flere gange. Og i dag skulle jeg så eksperimenterer med brød. Det blev så lækkert:-) Super sprød skorpe, som jeg slet ikke har fået på nogle PCObrød. Så det er bestemt ikke sidste gang jeg bager i rumlepotten:-)[password-protect]

 

Grovbrød i Römertopf

5 dl. Lunt Vand
25 g. Gær
1 tsk. Salt
1/2 spsk. Sukrin (eller andet sødestof)
3 spsk. OlivenOlie
400 g. Kamutmel
100 g. Rugmel
100 g. Sojamel

 

Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt gær, olie,  salt og sukrin. Rør det godt til gæren er opløst. Tilsæt derefter de tre meltyper. Rør godt. Det er en våd dej:-) Sæt det til hævning et lunt sted i 6 timer.

Lad din rumlepot (Römertopf) suge vand, som anbefalet. Jeg stiller altid min vand i en time, men det er vist ikke nødvendigt. Sæt den i ovnen og varm ovnen til 250 grader. Stil Römertopf i den kolde ovn. Når ovnen har nået 250 grader, vent ca. 5-10 minutter og tag så Römertopf ud. PAS på ikke at brænde dig.  Drys mel i formen (Römertopf) – et godt lag kamutmel. Hæld dejen i den varme form og drys kamutmel over. Bag det i ca. 30 ninutter ved de 250 grader.  Hvis man ønsker et mørkt brød kan man tage låget af efter de 30 minutter og give brødet lidt ekstra uden låg.[/password-protect]

 

.

 

.

 

18 thoughts on “Grovbrød i Römertopf

 1. Det skal godt nok prøves 🙂 Har et stykke tids gået og spekuleret i at skulle have gang i et brødprojekt i Römertopf’en 😉

 2. Det ligner et brød jeg bager i ovnen, ved at tage enten en gryde med låg (som tåler høj varme) eller min saute pande med låg.
  Tænder ovnen på 230 gr. og sætter panden med låg ind. Venter til ovn og pande er varm. Tager panden ud og hælder lidt olie i og vender forsigtigt dejen i. Lægger låg på og sætter den i ovnen på varmluft, med et krus vand.
  Når det har bagt ca 30 min tager jeg låget af og skruer ned til 200 gr og giver det ca 15 min mere.
  Det giver også den meget sprøde skorpe.
  En ide hvis man ikke har en Rômertopfen

 3. Uhmmm har nu lavet brødet et par gange siden jeg så det her på siden. Det er genialt – og endelig en sprød skorpe. Det kan godt være svært at begrænse indtaget ;o)

 4. Til Karina
  Jeg laver oftest brødet på varmluft i en pande med låg, men det kan sagtens laves uden varmluft.
  Så skal varme graderne måske reguleres lidt ned.

 5. Uhhmmm, super lækkert brød. Fik det til en omgang suppe her til aften. Manden var ikke så pjattet med det, men han er altid på tværs når det gælder pco-brød… 😉

  1. Ja, det er jeg næsten sikker på du kan. Men bare ikke hvis du spiser PCOvenligt. Quinoamel er ikke godt for os PCOpiger:-)

 6. Det ser rigtig lækkert ud og det er da et brød jeg vil prøve, kan bare ikke forstå at man må spise det på en pco diæt da kamut mel er hvede, er der nogen der kan sige mig det.

 7. Jeg kan anbefale dig at læse følgende link. http://adoptionsverden.dk/pconet/index.php?/topic/561-om-bygmel-og-kamutmel-fra-frk-skrump/page__hl__kamutmel__fromsearch__1

  Du har ret i at brødet ikke overholder 100% reglerne for hvad vi må spise. Men jeg har det sådan, at jeg hellere vil spise dette, end at ende hos bageren;-)Det er selvfølgelig et valg man må tage.

  Her kan du også finde lidt mere om hvad vi må spise:-) http://www.adoptionsverden.dk/pconet/4.pdf

 8. Tak for dit svar 🙂 Jeg er helt enig med dig i at det er bedre at sætte tænderne i kamutbrødet end et fra bageren og jeg vil helt sikker prøve at bage det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *