Grove hveder

Dejlige lune hveder. I love;-) Dette er en god grov udgave. Og de smager skønt. Vi fik dem bare med smør og ost og de blev spist med velbehag af hele familien:-) Man kan sagtens skære dem over og riste dem, men vi fik den hele, lige fra ovnen.

 

Som jeg nævnte så er disse bedre end hvide hveder. Og for mig gælder det om at kunne lave noget godt, så jeg ikke ryger på de helt forbudte ting;-) Det er selvfølgelig et valg man må tage. Jeg har iøvrigt flere opskrifter på bloggen som ikke helt lever op til reglerne. Det glæder bla. burgerbollerne og kamutbrød. Men igen er det bedre valg. Brød som er 100% til os PCOpiger er ganske enkelt så kedeligt. Det får fint i længere tid, men engang imellem må jeg have noget andet. Der er disse ting gode.

Hvis du vælger disse så rigtig god fornøjelse, for de smager fantastisk:-)[password-protect]

Grove hveder

100 g. smeltet Smør
4 dl. Mælk
50 g. Gær
1 Æg
2 spsk. Skallin eller Husk
1/2 tsk. Salt
2 tsk. Sukrin eller andet sødestof
2 tsk. Kardemomme
100 g. Hasselnødde mel – købt http://www.lowcarb.rawfoodshop.se/bakning-c-148-142/hasselnotsmjol-p-186.html
500 g. ca. Kamutmel

1 æg til at pensle med.

Hæld smør i en gryde og smelt det. Tilsæt mælken og lun det. Det må ikke bleve mere end håndvarmt. Hæld det i en skål. Udblød gæren heri. Tilsæt æg, skallin/Husk, salt, sukrin og kardemomme. Rør det godt igennem. Tilsæt nøddemelet og dernæst kamutmelet lidt af gangen. Dejen skal kunne formes men skal stadigvæk være klæbrig. Dejen suger meget  væske i hæve tiden. Lad dejen hæve et lunt sted i 1-2 timer.

Form ca. 12 boller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne skal ligge tæt. Lad dem hæve et lunt sted 2 timer. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i en 220 grader varm ovn i ca. 10 minutter.

Tip. Har du problemer med at forme bollerne, så kan du bruge en ske, som du dypper i koldt vand.[/password-protect]

 

.

4 thoughts on “Grove hveder

  1. Ser rigtig godt ud;-)
    Lige et lille bitte spørgsmål – Hvor meget gær kommer du i? Måske kan jeg ikke se det hele fra IPhone?
    Knus Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *