
Hakkebøffer med bløde løg og portobellosauce
Engang imellem skal det jo også bare være nemt:-) Det her havde jeg faktisk slet ikke tænkt mig skulle på bloggen, men da jeg fandt ud af, at jeg slet ikke havde en opskrift på en ganske almindelig hakkebøf, så måtte jeg da have det:-)
Vi får faktisk ofte hakkebøf herhjemme. Det er ikke altid at det er med bløde løg, da de indeholder en del kulhydrat. Men engang imellem skal det bare være rigtig morfar mad;-) God gammeldags mad er bare altid godt:-)
Hakkebøffer med bløde løg og portobellosauce
700 g. hakket oksekød
2 store løg
2 portobellosvampe
1/4 piskefløde
1 okse bouillon terning
salt og peber
kulør
Tilbehør: Stegt spidskål og smørdampet bønner
Skær løgene ud i halve skiver. Brun dem på en pande. Hæld lidt vand ved og lidt salt. Lad løgene simre til vandet er væk.
Form kødet til bøffer og steg bøffer på en pande. Når kødet er stegt, brunes de udskåret svampe. Fløde hældes ved. Terning, salt og peber tilsættes. Kog saucen ind til den er tyk. Tilsæt lidt kulør.
Vi fik stegt spidskål til og smørdampet bønner. Smørdampet bønner lavet jeg ved at dampe dem i lidt vand og massere af smør.