
Hamburgerryg i Römertopf
Slow food når det er bedst. I lørdags fik vi gæster og jeg ville gerne prøve noget af alt det lækre kød jeg havde bestilt. Og vi blev bestemt ikke skuffet. Det er nok den absolut bedste hamburgerryg jeg længe har fået. Den svandt næsten ikke under tilberedningen (så var ikke pumpet med vand) og den smagte bare godt. Synes normalt at hamburgerryg er meget salt, men denne var mild og lækker i smagen. Gæsterne roste også kødet og retten;-)
Hamburgerryg i Römertopf
ca. 2 kilo Hamburgerryg
4 porre
2 dl. vand
timian
Stuvet spinat
1 pose hel spinat
1/4 piskefløde
1 tsk. salt
1 spsk. Sukrin+
25 g. smør
peber
Tilbehør: kogte æg og evt. kogt blomkål
Sæt din Römertopf i vand (gerne et par timer). Rens porerne og læg dem i Römertopf. Drys med lidt timian. Derefter lægger du hamburgerryggen over, hælder vand ved og læg låget på. Sæt Römertopf i en kold ovn og sæt ovnen på 160 grader. Giv det 4 timer.
Hæld posen med spinat i en gryde. Tilsæt piskefløde og smør. Lad det simre til spinaten er tøet op. Smag til med salt, peber og sukrin. Lad det simre til fløden og vandet (fra spinaten) er kogt lidt ind.
Kog æg og blomkål.