
Hasselnøddekager – af klinisk diætist Eva Rosenkrantz Thunbo
Jeg modtaget denne dejlige opskrift fra Eva Rosenkrantz Thunbo der er Klinisk diætist og Produktspecialist hos www.toft-care.dk Det er Toft Care der har lanceret de nye sødestoffer Suvida:-) Som jeg også snart komme med en anmeldelse af:-)
Kagerne ser rigtig dejlige ud. Og I skal ikke være bange for sødestoffet. Det smager skønt:-) Jeg oplever ikke bismag ved det som med Sukrin.
HASSELNØDDEKAGER
40 stk á ca. 12 g
2 æg
200 g hasselnødder, hakkede
100 g flydende plantefedtstof
150 g Suvida Søde- & bagemiddel
1 tsk bagepulver
20 g rugmel
Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft).
Del æggene og pisk æggehviderne stive. Bland de øvrige ingredienser sammen og vend til sidst æggehviderne i dejen. Hvis dejen er for tynd, kommes mere rugmel i.
Lav små klatter af dejen med to teskeer på en bageplade og bag kagerne i ovnen i 10-15 minutter.
Kagerne er meget bløde når de tages ud af ovnen, men bliver hårdere efter noget tid. Må dog gerne være lidt bløde i midten.
– Eva Rosenkrantz Thunbo
Klinisk diætist og produktudvikler
www.toft-care.dk
.
Næringsindhold pr. 100 g:
1665 kj/400 kcal
Kulhydrat: 13 g. (13%)
Sukkerarter: 0 g.
Kostfibre: 15 g.
Protein: 8 g. (8%)
Fedt: 32 g. (72%)
mættet: 5,5 g.
MUFA: 19 g.
PUFA: 6 g.