Hjemmelavet fettucine med bifteki (græsk bøf)
Uhmmmm, dagens aftensmad blev virkelig godt. Jeg var faktisk spændt på om pastaen kunne bruges som fettucine, men det kan den sagtens:-) Selv dagen efter er den ok og ikke opløst i saucen (som jeg ellers frygtede). Den sprøde salat i saucen er super lækker. Det var inspiration fra Jamie Oliver (igen). Han bruge salat i en stuvning sammen med ærter. Det så super lækkert ud og det måtte selvfølgelig prøves. Det her en er fantastisk ret. Dog lidt dyr kaloriemæssigt, men det går jo nok engang imellem:-)[password-protect]
Hjemmelavet fettucine med bifteki (græsk bøf)
Bifteki
500 g. Hakket Okseskød 5%
100 g. Hytteost 4%
1 Løg (finthakket)
2 fed hvidløg
lidt Mynte
lidt Timian
Skalen af 1/2 Citron
50 g. Kamutmel
Salt og peber
lidt vand
Pasta.
2 Æg
50 g. Kamutmel
1 dl. Mini Mælk
lidt salt
Pastasauce.
200 g. Romanasalat (andet salat kan nok også bruges. Denne er lidt grov)
100 g. Champignon
1 dl. Minimælk
1 dl. Milda
1 spsk. Maizena
200 g. grønne bønner
1 fed hvidløg
1 terning Oksebouillion.
Bland ingredienserne til pastaen, lad det trække i 10 minutter til dejen er tyk. Smør et stykke bagepapir med lidt olie og hæld dejen ud på bagepapireret (der ligger på en bageplade). Fordel dejen i et tyndt firkantet lag. Sørg for at kanterne er tykke. Bag pastapladen 8-10 minutter i en 150 grader varm ovn. Tag pastaen ud og afkøl. Skær pastaen i strimler. Jeg delte pastapladen på langs, lagde stykkerne ovenpå hinanden og skar tynde strimler.
Bland alle ingredienserne til bifteki sammen. Det skal røres til en god fars. Lad farsen trække i min. 10, så melet opsuger vandet. Form bøffer og steg dem på en pande. Gerne i oliven olie. Steg ikke på fuld varme, da de nemt brænder på. Bøfferne er lidt løse i det, så vend dem forsigtigt.
Når bøfferne er stegt færdigt, tages de af panden. Sku op for varmen og hæld de snittet champignons på. Når de er lidt gyldt tilsættes bønnerne. Lad det stege lidt. Tilsæt så mælk, Milda, hvidløg, bouillion, salt og peber. Lad det simre til bønnerne er møre. Jævn med maizena tilsat lidt vand. Lige inden servering tilsættes den fintsnittet salat´og pastaen. Vend rundt og varm et øjeblik (salaten må ikke klaske sammen).
Tip: Du kan selvfølgelig lave retten med købe grovpasta til, isteden for denne hjemmelavet pasta til:-)[/password-protect]
Energifordeling
1684 g. 1642 kcal – 411 kcal
25 % Kuhydrat
31 % Fedt
40% Protein
Vælger man at lave dobbelt potion af selve pastaen (ikke saucen), som jeg nok ville gøre ser fordelingen sådanne ud.
Energifordeling
1950 g. 2026 kcal – 507 kcal pr. person
31 % Kuhydrat
32 % Fedt
38% Protein
det der pastaværk må jeg prøve! Så kan jo selv “vi” uden pasta-maskiner være med 🙂