Hurtig æblecrunch

Takker virkelig Urtekram for at have lavet en lækker æblemos (usødet på glas). Den smager så fantastiks. I weekenden fik vi lyst til lidt sødt – sådan her og nu:-) Jeg kiggede i skabene og der lå ikke lige noget spændende, men fik så øje på et glas æblemos. Straks tænkte jeg på noget a la æblekage https://pcoliv.dk/gammeldags-aeblekage-med-aeblekagerasp/ , men synes ikke helt at jeg ville derhen. Det færdige resultat mindende dog en del om æblekagen. Bare lidt mere sund (tror jeg). Uhm det knaste lækkert, var sødt, blødt og snasket. Alt det jeg havde lyst til:-)

Hurtig æblecrunch

2 skiver mørk Rugbrød (andet kan nok også bruge)
100g. Mandler
50g. Sukrin eller andet sødestof
20g. Smør
700 g. Æblemos fra Urtekram

Pynt: Flødeskum

Smelt sukrinen på panden. Hak mandlerne groft og hæld dem på panden, når sukrinen er smeltet. Tilsæt findelt rugbrød (jeg krammede det bare med fingerne) og steg det hele 4-5 minutter. Læg det ud på et stykke bagepapir – spredt i små klumper og lad det blive koldt (det kan så godt være svært at vente på). Put det oven på noget æblemos og pynt med flødeskum. Super nem dessert/snack. Med ting man  altid har i huset:-)

Tip: Smager også helt fantastisk ved at erstatte flødeskummen med Ylette. Smagte fantastisk til morgenmad;-) (men desværre mangler der protein for at den lever op til vores fordeling)

3 thoughts on “Hurtig æblecrunch

 1. Lyder helt vildt godt og nemt:-)
  Kan evt bruge skyr eller 0,2% fromage frais evt med lidt vaniliepulver? Så kommer der lidt mere protein.

 2. Det smager bare så godt – er ellers slet ikke vild med den “fornemmelse” af sukrin, her syntes jeg ikke det kunne fornemmes.
  Spiste det med fromages frais til. Tro det er første gang vi har fået dessert til aftensmad, på en hver dag – siden vi har fået Magnus.

 3. Det ser lækkert ud! :0)
  Ved du tilfældigvis, om man kan fryse æblemosen?
  … for det er jo et stort glas – som kun kan holde sig ganske kort tid i køleskabet… ;0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *